Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολιτική αναξιοκρατία του ΠΑΣΟΚ

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για την συμπλήρωση κυβερνητικών θέσεων (γραμματέων κ.α.) μέσω κατάθεσης δικαιολογητικών και άλλων φαιδροτήτων που «ανακάλυψε» το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να βάλει τον «φερετζέ» στις τοποθετήσεις των πλέον αναξιόπιστων και πλέον ανίκανων πολιτικά συνεργατών του.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εφυία, για να διαπιστώσει και ο πλέον απολιτικός πολίτης αυτής της δύστυχη χώρας πως τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν σε θέσεις υπουργών ή και σε θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων και περιφερειαρχών, αποτελούν έναν πυρήνα ανθρώπων που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και με την Ελλάδα.
Επειδή η επιτηδευμένη λήθη των καλοπληρωμένων κονδυλοφόρων έχει τοποθετηθεί σε όλα εκείνα που θα μπορούσαν να δώσουν ιστορικά μαθήματα, αλλά κυρίως την ελπίδα σε ένα καλύτερο αύριο, ίσως θα έπρεπε να θυμηθούμε μαζί και να αναλογιστούμε τα σημερινά διαδραματιζόμενα και το μερίδιο ευθύνης που έχουμε ως πολίτες…
Μήπως ξεχάσαμε όλοι μας άραγε πως επί της προηγούμενης Υπουργίας του Γ. Παπανδρέου, το Υπουργείο Εξωτερικών λειτουργούσε με 10-15 άτομα του Γραφείου του, εκ των οποίων ελάχιστοι γνώριζαν την Ελληνική γλώσσα; Οι κακές γλώσσες μάλιστα έλεγαν πως η ελληνική γλώσσα είχε απαγορευτεί πλήρως στα γραφεία αλλά και στους διαδρόμους επί της «αλήστου μνήμης» υπουργίας του κυρίου Παπανδρέου, ο οποίος είχε καταφέρει να εκπλήξει με τις ικανότητες του στο «ζεϊμπέκικο»…!
Μήπως ξεχάσαμε τον περίφημο κύριο΄Αλεξ Ρόντος, ο οποίος μας προέκυψε και Πρέσβης, από το πουθενά; Πρόσφατα, μάλιστα, επέτρεψε και πάλι στο πλευρό του Πρωθυπουργό μας, μετά το αιματοκύλισμα της Γεωργίας για το οποίο λέγεται πως είχε μεγάλη συμμετοχή…
Διερωτώμαι, αλήθεια, πως γίνεται, ένας Ιατρός με ειδικότητα γυναικολόγου να γίνεται Υπουργός Ναυτιλίας… ένας Νομικός να γίνεται Υπουργός Πολιτισμού, κατόπιν Υπουργός Γεωργίας κ.ο.κ. όπως συμβαίνει στην Πατρίδα μας…!
Για να εξασκήσεις ένα εμπειρικό επάγγελμα στην Ελλάδα π.χ. του υδραυλικού, απαιτείται εξειδίκευση, ανάλογη πιστοποίηση, αλλά και αποδεικτικά στοιχεία επαγγελματικής κατάρτισης κ.λ.π. Την ίδια στιγμή, για να γίνεις Υπουργός στην Ελλάδα, και για να διαχειρίζεσαι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και ανυπολόγιστης αξίας περιουσιακά στοιχεία, δεν απαιτείται απολύτως τίποτε, πέραν της κομματικής νομιμοφροσύνης…!!!
Με τα δεδομένα αυτά, είναι ποτέ δυνατόν να μην καταστραφούμε;
Οι πολιτικοί μας, αλήθεια, είναι παντογνώστες και πανεπιστήμονες;
Ποιά ΕΥΠ και ποιά Διπλωματική Υπηρεσία να λειτουργήσουν ορθά όταν για δεκαετίες προΐστατο ο κάθε είδους άσχετος “αφισοκολλητής”, τέως τροτσκιστής, που μεγάλωσε με τα βιβλία του Μπακούνιν και του Κροπότκιν στο προσκέφαλό του;
Θυμάστε που βάλανε Αρχηγό της ΕΥΠ, έναν κύριο που είχε σουβλατζίδικο στην Νέα Υόρκη και έδινε συνεντεύξεις υπέρ του Αμπού Νιντάλ; (συγχωρέθηκε και δεν θέλω να αναφέρω το όνομά του)
Θυμάστε που έβαλαν έναν ελαιοχρωματιστή Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης;
Πήγε ποτέ στην φυλακή κάποιος Υπουργός που καταχράστηκε δημόσιο χρήμα ή έστω που το κακοδιαχειρίστηκε;
Στην Ελλάδα εάν κλέψεις δισεκατομμύρια. δεν πηγαίνεις στην φυλακή, αλλά πιθανότατα φυγαδεύεσαι (οι περιπτώσεις Κοσκωτά και Χριστοφοράκου είναι αρκετά δαιφωτιστικές). Αν όμως δεν έχεις να πληρώσεις 100 ευρώ στην εφορία, σου κατάσχουνε μια πολυθρόνα και μια γλάστρα, και μετά τον θάνατό σου, όπως έγινε στην Πάτρα και το απεκάλυψε προ ημερών ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1!
Μια μέρα θα ξυπνήσουμε σε μια άλλη Πατρίδα και θα είναι πολύ αργά…
Αναγνώστης




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δυστυχως η αναξιοκρατια ειναι διαχρονικη ανεξαρτητως κομματος.Οπως και η ελλειψη μνημης του ελληνικου λαου!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]