Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλάζουμε βουλιάζοντας, που θα έλεγε και ο Γιώργος

  • Ο ατέλειωτος δρόμος προς τον πάτο
Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί στην κυβέρνηση για το τι πρέπει να κάνει για να σώσει την παραπαίουσα οικονομία. Τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν χαρακτηρίζονται «ασπιρίνες» από πολλούς που πιστεύουν ότι τους επόμενους μήνες θα έλθει το πραγματικό plan B και τότε θα κλάψουν μανούλες.
Ωστόσο, στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί αναταραχή με δύο βασικούς πόλους να αντιμάχονται. Ο πρώτος, ο θεωρούμενος και πιο… τσαμπουκάς λέει ότι δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε ξένη βοήθεια και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.
Ο δεύτερος μπροστά από τις κάμερες το παίζει… πατριωτικά αλλά στις Βρυξέλλες ήδη συζητά ανοικτά την ευρωπαϊκή στήριξη μέσω της έκδοσης ευρωομολόγου. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι προκρίνουν Γαλλία και Γερμανία για δύο λόγους:
1. Αφενός θέλουν να βάλουν για τα καλά στο χέρι τους την Ελλάδα, να βάλουν τοποτηρητή μόνιμο και να κάνουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι (είναι πολλά άλλωστε τα λεφτά των εξοπλιστικών μελλοντικά).
2. Αφετέρου θέλουν να πετάξουν έξω από το παιχνίδι το ΔΝΤ, συστήνοντας στην ουσία ένα «ευρωπαϊκό ΔΝΤ» για τη σωτηρία της Ελλάδας. Και πάλι φυσικά το δικό τους παιχνίδι θέλουν να κάνουν, οπότε μονά – ζυγά δικά τους.
Τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες θα καθοριστεί ο τρόπος διάσωσης της ελληνική οικονομίας (ούτε η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν δηλαδή να ήταν) με την Πέμπτη να είναι η πιο κρίσιμη ημερομηνία. Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής ο Γ. Παπανδρέου (ή το… αστέρι του Νταβός )θα συναντηθεί με τον Σαρκοζί οπότε και θα τεθεί το θέμα του ευρωομολόγου.
Και μη νομίζετε ότι θα είναι απλή υπόθεση. Τα μέτρα που θα ζητηθούν από τις Βρυξέλλες θα είναι τόσο σκληρά που θα αναστενάξει πολύς κόσμος.
Αλλάζουμε βουλιάζοντας που θα έλεγε και ο Γιώργος.
Πηγή




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]