Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συζητούν για τους λαθρομετανάστες χωρίς να σκέφτονται τους Έλληνες

Γ. Παπανδρέου: "Έλληνας και γεννιέσαι αλλά και γίνεσαι"…
Σαμαράς: "Θα καταργήσω το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια όταν αναλάβω την διακυβέρνηση"

Μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μετανάστευση, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων:
"Δεν μπορούμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές να πολώνουμε την ελληνική κοινωνία, με τέτοιο τρόπο, σε τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Κι όχι απλώς θα το καταψηφίσει, αλλά και θα το καταργήσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Και θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική, που οδηγεί στην ομαλή ένταξη των μεταναστών. Με ασφαλιστικές δικλείδες, αντίστοιχες προς εκείνες που υιοθετούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
Το αν έχουμε η όχι το θάρρος να στηρίζουμε ορισμένα μέτρα της κυβέρνησης, παραδείγματος χάριν στην Οικονομία, που είναι απαραίτητα για το καλό του τόπου, το έχουμε αποδείξει…Τώρα θα αντιληφθείτε ότι έχουμε και την αποφασιστικότητα να πολεμάμε μέτρα της κυβέρνησης που βλάπτουν τον τόπο.
Κι η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι η συναίνεση δημιουργεί και στην ίδια ευθύνες:
- Να ακούει τη φωνή της Κοινωνίας.
- Να εγκαταλείψει πείσματα και εμμονές.
- Να λύνει προβλήματα όχι να δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.
Αν θέλει στήριξη στα δύσκολα πρέπει να μάθει να νομοθετεί με συναίνεση.
Η συναίνεση είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Επιβάλλει υποχρεώσεις και στην κυβέρνηση, όχι μόνο στην Αντιπολίτευση.
Σε ό,τι μας αφορά το έχουμε διακηρύξει απ’ αυτό το βήμα κατ’ επανάληψιν:
Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο.
Αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι…"
Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης παράνομων μεταναστών»
Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, έπειτα από αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ.
Πρόσθεσε πως με το νομοσχέδιο βάζουμε τάξη στα του οίκου μας, μπαίνει τέλος στην αδιαφάνεια στην απονομή ιθαγένειας, η οποία -όπως είπε- είχε καταλήξει να είναι ρουσφετολογικό προνόμιο. «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι(!)» είπε... χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Ακόμη, έκανε λόγο για φαντάσματα επερχόμενης αλλοίωσης του έθνους και πρόσθεσε πως ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο «σκόπιμης παραπληροφόρησης».
Την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα γίνει μαγνήτης περισσότερων παράνομων μεταναστών με το νόμο για την ιθαγένεια εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Συμπλήρωσε πως η χορήγηση ιθαγένειας σε μισό εκατομμύριο μετανάστες, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης, ενδέχεται να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης και ξενοφοβίας.
Μολονότι αναγνώρισε πως το τελικό νομοσχέδιο είναι βελτιωμένο, σχολίασε πως πρέπει να γίνουν περισσότερες αλλαγές.
Συγκεκριμένα, πρότεινε τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να αποκτούν το δικαίωμα της ιθαγένειας στην ενηλικίωσή τους, υπό δύο προϋποθέσεις: την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και την εγκατάλειψη της ιθαγένειας των γονιών τους.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]