Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαθρομετανάστες: Για μία καλύτερη ζωή στην Ελλάδα που δεν αντέχει να στηρίξει ούτε τους πολίτες της!

  • Έρχονται στην Ελλάδα, αφού πεισθούν από διαφημίσεις κάποιων συμπατριωτών τους –πληρώνοντας μάλιστα έως και 5.000€- και βρίσκουν το… χάος!
Οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να πάνε παραπέρα, σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποιούν πως είναι «φυλακισμένοι» σε ένα κράτος που δεν νιώθουν πατρίδα, αλλά και σε ένα κράτος που δεν μπορεί να τους δώσει τα απαραίτητα για να ζήσουν…
Μία καλή τύχη αναζητούν, λοιπόν, όσοι καταφθάνουν στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας(!), Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί, αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μέχρι και… διαφήμιση της Ελλάδας στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές: «Υπάρχει μία καλύτερη ζωή, υπάρχει μέλλον, θα έρθετε να βάλετε τα παιδιά σας στα σχολεία, να σπουδάσουν κ.λ.π., με ένα ποσό που αρχίζει από τις 4.000 – 5.000 ευρώ»…!
Ο ίδιος, ο πρόεδρος, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα σε 2.500.000 (ίσως σε ένα πολιτικό παιχνίδι απόκτησης ισχύος). Στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι λαθραία εισαχθέντες στην χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, στη χώρα μας βρίσκονται 900.000 μετανάστες (σε χθεσινή εκπομπή, η ίδια η κυρία Τζάκρη αναφέρθηκε σε 250 έως 500 χιλιάδες!!!). Το ίδιο υπουργείο (Εσωτερικών) υπολόγισε πως οι λαθρομετανάστες είναι περίπου 1.060.000, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, υπολογίζονται σε 1.133.000, δηλαδή μία αντιστοιχία 10,1% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας (τα στοιχεία παρατίθενται κατά προσέγγιση και μάλιστα με «επιεικείς» υπολογισμούς).
Από όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες, μόνο ένα μικρό ποσοστό δουλεύει νόμιμα, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν ανασφάλιστοι με χαμηλά ημερομίσθια (που οι ίδιοι προτείνουν στους εργοδότες), ζούνε σε άθλιες συνθήκες (για να τους περισσεύουν χρήματα για να στέλνουν στην πατρίδα τους) με όρους «δουλοπαροικίας», όπως παραδέχτηκε πρόσφατα κυβερνητικός παράγοντας. Οι εκάστοτε νεοφερμένοι λαθρομετανάστες είναι διατεθειμένοι να εργαστούν με ολοένα και μικρότερο μεροκάματο, συμπιέζοντας τους μισθούς τόσο των ντόπιων ελλήνων πολιτών όσο και των παλαιότερων μεταναστών (που με το πέρασμα των χρόνων έχουν εξοικειωθεί και ενσωματωθεί στην αγορά εργασίας), προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Στους ελάχιστους ελέγχους που πραγματοποιούν οι Επιθεωρήσεις Εργασίας, Αφρικανοί και Ασιάτες φυγαδεύονται από την πίσω πόρτα, ενώ τα βιβλία του ΙΚΑ εξαφανίζονται –πάντα- μυστηριωδώς…! Τα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων ανθούν, το προϊόν είναι «ακαταμάχητο», οι πελάτες απαλλάσσονται από ασφάλιση και λοιπές υποχρεώσεις… Ο τζίρος των δουλεμπορικών κυκλωμάτων πολλαπλασιάζεται, η δράση τους αποθρασύνεται, η παρα-οικονομία και η διαφθορά διογκώνονται.
Ταυτόχρονα, η ανεργία εκτινάσσεται. Σύμφωνα με έκθεση της Ε.Ε., το τρίτο τρίμηνο του 2009 είχαμε στην Ελλάδα 450.000 ανέργους (σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει ο όχι και τόσο αξιόπιστος ΟΑΕΔ που λειτουργεί ως πολιτικό «όπλο» καταπολέμησης των πραγματικών τραγικών αριθμών της ανεργίας). Ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, κάνει λόγο για 700.000 και πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε «πρόβλεψη» για 1.000.000 ανέργους μέσα στο 2010!!! Οι θέσεις εργασίας που χάνονται καλύπτονται ως επί το πλείστον από ανασφάλιστους αλλοδαπούς. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, το δεύτερο τρίμηνο του 2009 χάθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας ελλήνων γηγενών πολιτών και δημιουργήθηκαν50.000 θέσεις απασχόλησης αλλοδαπών! «Εξαιτίας της μαύρης εργασίας, το κράτος έχει χάσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ», εκτιμά ο Ανδρέας Κολλάς, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΓΣΕΕ.
Σταδιακά, το σύστημα υγείας άρχισε να επιβαρύνεται και να εκπίπτει, η δημόσια εκπαίδευση να υποβαθμίζεται, τα γκέτο να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, πολυσύχναστοι κεντρικοί δρόμοι να μετατρέπονται σε «πιάτσες» πορνείας και ναρκωτικών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η «παράνομη μετανάστευση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», ενώ ο Γ.Γ. Μετανάστευσης, Ανδρέας Τάκης, έθεσε ως πρώτο στόχο την καταγραφή των παράνομων μεταναστών, την ανάσυρσή τους από την αφάνεια και την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους μέσω ενός ειδικού καθεστώτος. «Όσο δεν εντάσσονται οι μετανάστες, επικρατούν φαινόμενα ανισότητας, αδήλωτης εργασίας, ανομίας και απώλειας πόρων από το ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πάντως στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε θετικά στη συμβολή των μεταναστών στη μείωση του εργατικού κόστους και έκανε λόγο για «αξιοποίηση της μετανάστευσης», ξεχνώντας προφανώς πως είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων πολιτών, των οποίων τα συμφέροντα έχει «ορκισθεί» να υπεραμύνεται και να προασπίζεται το δικαίωμά τους στην εργασία και στην καλύτερη ζωή…




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]