Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως νομοθετούν σχετικά με την μετανάστευση τα σοβαρά κράτη

  • Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην αποδοχή μεταναστών που διαθέτουν ορισμένα προσόντα και πρόσθεσε ότι θα απορρίψει 20.000 αιτήσεις μετανάστευσης από εργαζόμενους με «ανεπαρκή προσόντα»
Θετικά υποδέχθηκε την κίνηση της κυβέρνησης ο μεταλλευτικός κλάδος της χώρας, οι μεγάλες εταιρείες του οποίου, όπως η BHP Billiton και η Rio Tinto, καλούνται να αντεπεξέλθουν στην αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων τους στην κινεζική αγορά αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ανεύρεση εξειδικευμένων εργαζομένων.
Η αλλαγή αναμένεται να πλήξει ακόμη περισσότερο τον εκπαιδευτικό τομέα, ο οποίος αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική βιομηχανία της χώρας με έσοδα πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά πρόσφατα άρχισε να παραπαίει εξαιτίας της κακής δημοσιότητας που δημιούργησαν οι επιθέσεις εναντίον Ινδών σπουδαστών σε Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.
Πολλοί ξένοι σπουδαστές, κυρίως από χώρες της Ασίας, ζητούν άδεια εγκατάστασης στην Αυστραλία μετά από την ολοκλήρωση της μαθητείας τους σε ιδιωτικά κολέγια για επαγγέλματα όπως η κομμωτική και η εστίαση.
«Είχαμε δεκάδες χιλιάδες σπουδαστών, οι οποίοι σπούδαζαν μαγειρική, λογιστική και κομμωτική επειδή αυτά τα επαγγέλματα ήταν στη λίστα και τους εξασφάλιζαν μόνιμη παραμονή» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Κρις Εβανς, ο οποίος διευκρίνισε ότι η εισαγωγή μεταναστών θα εστιαστεί σε εργαζόμενους στον χώρο της υγείας (γιατρούς και νοσοκόμες), καθώς και στη μηχανική και τη μεταλλευτική.
Οι αλλαγές στην Αυστραλία αντηχούν μία παρόμοια τάση στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου έχουν ανακοινωθεί αυστηρότεροι κανόνες για την έκδοση βίζας έτσι ώστε να σταματήσει η είσοδος με φοιτητικές βίζες ατόμων, τα οποία εγγράφονται σε σύντομα εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο να εγκατασταθούν στην χώρα.
Ο Έβανς ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα καταργήσει κατάλογο ειδικοτήτων, ο οποίος περιλαμβάνει 106 επαγγέλματα και θα αναθεωρήσει τις εξετάσεις που χρησιμοποιούνται για να αξιολογηθούν οι μετανάστες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Αυστραλιανός υπουργός, πέρυσι 170.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση για να ζήσουν μόνιμα στην Αυστραλία ως εξειδικευμένοι εργαζόμενοι αλλά υπήρχαν μόλις 108.100 θέσεις εργασίας.
Αυτά όμως συμβαίνουν σε σοβαρά κράτη που λειτουργούν με βασικό -και ίσως μοναδικό- γνώμονα το συμφέρον των πολιτών τους και όχι τα συμφέροντα των κρατικοδίαιτων μεγαλοεπιχειρήσεων που ψάχνουν για φτηνούς εργαζόμενους. Στην Ελλάδα του Γιώργου και των λοιπών του τσίρκου "ΠΑΣΟΚ", έννοιες όπως "προστασία του έθνους" ή "συμφέροντα πολιτών και όχι ολίγων", είναι όχι μόνο άγνωστες, αλλά και εχθρικά διακείμενες...




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]