Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιδιότυπη λύση του Κουρδικού;

Νομιμοποιήσεις και εξορίες στελεχών!

Το Σάββατο που μας πέρασε, η τουρκική εφημερίδα Sabah δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Αυτοί που είναι στο όρος Καντίλ, φεύγουν για τη Νορβηγία», αποκλειστική είδηση όσον αφορά το σχέδιο διάλυσης του ΡΚΚ και τονίζει ότι θα εκκενωθεί το στρατόπεδο Μαχμούρ και όσοι είναι στα βουνά, θα τοποθετηθούν εκεί, ενώ τα ηγετικά στελέχη θα μεταβούν στη Νορβηγία, με ιρακινό διαβατήριο.
Στο δημοσίευμα γράφει ότι επιταχύνθηκε το σχέδιο διάλυσης του ΡΚΚ, μεταξύ ΗΠΑ, Τουρκίας και Ιράκ. Ο Πρόεδρος του Hak-Par Mπαϋράμ Μπόζγιελ μίλησε στη Sabah για την εν λόγω διαδικασία των τεσσάρων φάσεων, μετά τις επαφές που είχε στην περιοχή.
Βάσει του σχεδίου, το πρώτο βήμα θα είναι η εκκένωση του στρατοπέδου Μαχμούρ στο βόρειο Ιράκ. Εκείνοι οι οποίοι είχαν μεταβεί στο εν λόγω στρατόπεδο το 1990, θα μεταφερθούν και πάλι στην Τουρκία.
Τα μέλη του ΡΚΚ που θα κατεβούν από τα βουνά, θα τοποθετηθούν στο εν λόγω στρατόπεδο και θα τους αφαιρεθούν τα όπλα. Στα ηγετικά στελέχη, με πρώτο τον Μουράτ Καράγιλαν, θα δοθούν ιρακινά διαβατήρια και θα σταλούν στη Νορβηγία.
Στο μεταξύ, στην Τουρκία θα ετοιμαστεί πακέτο που θα αποτελεί βάση για αμνηστία. Στη συνέχεια, αυτοί που θα τοποθετηθούν στο στρατόπεδο, θα αρχίσουν να μεταφέρονται στην Τουρκία. Ο Μπόζγιελ τόνισε ότι στο χρονοδιάγραμμα αυτό, οι Τζελάλ Ταλαμπανί και Μεσούτ Μπαρζανί, ανέλαβαν σημαντικό ρόλο.
Σημειώνεται πως, τελευταία στη Νορβηγία είχε μεταβεί στις 16 Ιουνίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Εργκίν, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Τοπτάν είχε μεταβεί στη Νορβηγία τον Απρίλιο.
Η Μilliyet στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Ενδιαφέρον παράπονο από το DTP στον Μπαρζανί», δημοσιεύει την αποκλειστική είδηση ότι το κουρδικό κόμμα DTP, με επιστολή του που απέστειλε στον Μπαρζανί, επέκρινε το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό να λάβει μέρος στις εκλογές, το κόμμα ΗΙWA (Ελπίδα), που είναι υπό τον έλεγχο του ΡΚΚ και τόνισε: «Ακόμα και στην Τουρκία λαμβάνουν μέρος στις εκλογές τα κόμματα που ασκούν πολιτική, εν ονόματι των Κούρδων».
Οι εκλογές στο βόρειο Ιράκ θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]