Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθη και πάλι ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς;

Πιθανή ημέρα σύλληψης η 4η Ιουλίου

Ο Γκρούεφσκι τιμωρεί τον φιλελληνισμό του


Σύμφωνα με σημείωμα που άφησε στο facebook ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, δήλωσε πως φοβάται σοβαρά για την ζωή του. Τις αμέσως επόμενες ώρες εξαφανίσθηκε, ενώ θεωρείται βέβαιο πως έχει στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιον φίλο του.
Παρακαλούνται όλοι όσοι γνωρίζουν σχετικά, να επικοινωνήσουν άμεσα με το ιστολόγιο προκειμένου να γίνουν οι σχετικές ενέργειες.
Οι φόβοι για δεύτερη σύλληψη του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς υπήρχαν την επομένη της απελευθέρωσής του. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου, μέσα από τα Σκόπια, σχεδιαζόταν «ατύχημα» αμέσως μετά την έξοδο του Βάσκο από το ψυχιατρείο όπου είχε εγκλειστεί από το καθεστώς του Νίκολα Γκρούεφσκι. Στην ενέργεια αυτή δεν προέβησαν οι επίδοξοι δολοφόνοι του όταν διαπίστωσαν το διεθνές εύρος της αναγνωρισιμότητας του Βάσκο.
Οι φόβοι επανέρχονται, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες μέσα από τα Σκόπια και αυτή τη φορά είναι πολύ ισχυροί, πως ο Βάσκο έχει απαχθεί και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Επαναλαμβάνω πως παρακαλούνται άμεσα όλοι όσοι πιθανώς έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, κατά το τελευταίο 10ήμερο (και ιδιαίτερα μεταξύ Τετάρτης 1ης Ιουλίου και Σαββάτου 4ης Ιουλίου) και γνωρίζουν τις σκέψεις του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς πριν από την εξαφάνισή του, να ενημερώσουν το ιστολόγιο.
Ελπίζουμε το μήνυμα αγωνίας του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς να ήταν απλά ένας φόβος που τον έχει κάνει να "αυτοπροστατευτεί" και να έχει εξαφανιστεί, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει δεδομένης της πλήρους παρακολούθησής του από τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων. Εξάλλου, η δραστηριότητά του δεν έπαψε ούτε στιγμή, από τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος από το ψυχιατρείο, που φαίνεται πως τον είχε ενδυναμώσει πολύ περισσότερο στον αγώνα του κατά του φασισμού του Γκρούεφσκι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Πόσο εφικτό είναι να μαζευτούμε και να καταθέσουμε μία μήνυση ή οτιδήποτε είναι νομικά εφικτό καθιστώντας υπεύθυνους και υπόλογους τους "κυρίους" Γκρούεφσκι, Μιλόσοσκι, τον Αρχηγό της Σκοπιανής αστυνομίας, τον αρχηγό της δικής τους ΕΥΠ και όλους όσους μπορούμε να τραβήξουμε απο την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Vardarska Banovina? Υπάρχουν εθελοντές δικηγόροι που μπορούν να αναλάβουν αυτήν την υπόθεση? Ποιά θα είναι τα έξοδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι θα πρέπει να συντονιστούμε καταγγέλοντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την εξαφάνιση αυτού του ανθρώπου, να τον δηλώσουμε στον Ερυθρό Σταυρό και να πνίξουμε με e-mail διαμαρτυρίας τον απερχόμενο κύριο Μπαρόζο, ζητώντας του να συμπράξει, στο τέλος της πολιτικής του καριέρας, στην απελευθέρωση του Vasko. Παράλληλα, με επιστολές διαμαρτυρίας προς Σαρκοζί και Μέρκελ, να ζητήσουμε την τοποθέτησή τους, επειδή ο άνθρωπος κινδυνεύει πραγματικά αφού μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα οι αρχές των Σκοπίων φρόντισαν να τον "εξαφανίσουν" για δεύτερη φορά. Ο Βάσκο γνώριζε το ενδεχόμενο και δεν δείλιασε ούτε στιγμή. Μάλιστα έχει αφήσει πίσω του αυτή τη φορά και την φωτογραφία του, για να μην παρουσιάζουν όποιον θέλουν οι ΚΥΠατζήδες του Γκρούεφσκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταυτόχρονα, η ιδέα για δικηγόρους, αλλά μεγάλα ονόματα με δράση στα Βαλκάνια, νομίζω πως πρέπει να αξιοποιηθεί. Αυτή τη στιγμή πολύ λίγοι γνωρίζουν την εξαφάνιση του Βάσκο, γι αυτό και δεν υπάρχει σε πολλά ιστολόγια... Πρέπει να κινηθούμε άμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα ,

    ο Βάσκο δεν άφησε κανέναν μήνυμα στο facebook. Η τελευταία επικοινωνία που είχα μαζί του ήταν την Παρασκευή 3 Ιουλίου όπου και μου εκμυστηρεύτηκε κάποιες καταστάσεις και μεταξύ αυτών και το ενδεχόμενο να τον συλλάβουν και πάλι. Από εκεί και πέρα χάθηκαν τα ίχνη του.

    Κάθε βοήθεια είναι θεμιτή και κυρίως η συνεχής ανακύκλωση της είδησης. Υπενθυμίζω τι έλεγαν οι Σκοπιανοί την προηγούμενη φορά (ανύπαρκτο πρόσωπο, ψυχασθενής κλπ).

    Ο Φιλλέληνας Βάσκο χρειάζεται την βοήθεια μας και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]