Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πείνα αυξάνει τους λαθρομετανάστες

Άλυτο πρόβλημα για τις Βρυξέλλες

Οι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο είναι 42 εκατομμύρια. Οι πρόσφυγες που ζητούν άσυλο είναι 16 εκατομμύρια. Οι πρόσφυγες που μετακινούνται σε όλο τον κόσμο είναι 26 εκατομμύρια.
Το 80% από τους πρόσφυγες στον κόσμο είναι από φτωχές χώρες. Το 50% από τους πρόσφυγες που διασχίζουν τον κόσμο είναι παιδιά. Το 17% από τους πρόσφυγες, 604.000, έχει επαναπατριστεί. Αυτά τα νούμερα του 2008 έγιναν γνωστά στις 20 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες.
Κι αυτά τα νούμερα προκαλούν τα χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα της μετανάστευσης -νόμιμης και λαθραίας- σε όλο τον κόσμο. Και ανέλαβε να τα αντιμετωπίσει η Σύμβαση του 1951 για τους πρόσφυγες: Για αυτούς που έχουν λόγους να φοβούνται ότι θα διωχθούν για τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα, την κοινωνική θέση ή το πολιτικό τους πιστεύω κι έχουν φύγει σε άλλη χώρα. Αυτοί που για τους ίδιους λόγους αλλάζουν διεύθυνση μέσα στη χώρα τους είναι οι μετακινούμενοι.
Αυτοί που μπορούν να αποδείξουν ότι είχαν λόγους να φύγουν από τη χώρα τους ζητούν πολιτικό άσυλο και νομιμοποιούνται στη χώρα όπου έχουν προσφύγει. Είναι οι νόμιμοι μετανάστες. Αλλά είναι και αυτοί που χρησιμοποιούν το άσυλο χωρίς αποδείξεις. Οι παράνομοι, οι λαθρομετανάστες. Αυτοί που στη χώρα τους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Το μόνο που μπορούν να αποδείξουν είναι ότι πεθαίνουν από την πείνα. Ζητούν να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί. Για να ζήσουν.
Είναι η πείνα που πληθαίνει τους λαθρομετανάστες. Τίθεται στην υπηρεσία της ανάγκης των πλουσίων για εργατικά χέρια και χλευάζει τις ατελέσφορες λύσεις για τα πεινασμένα θύματά της. Προηγήθηκαν οι ΗΠΑ. Το Χόλιγουντ γύρισε αξιόλογες ταινίες για τους πεινασμένους μετανάστες που πέθαναν στα κλειστά σύνορά τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έσπευσε να αποκλείσει το μεταναστευτικό τσουνάμι με την πτώση του σοβιετικού παραπετάσματος με τον κοινοτικό ύμνο της χαράς του Μπετόβεν.
Ο βελγικός Τύπος αφιέρωσε πολλές σελίδες στην παγκόσμια ημέρα για τους πρόσφυγες: 25 καθημερινές και εβδομαδιαίες εκδόσεις, γαλλόφωνες και φλαμανδόφωνες, ενημέρωσαν τους Βέλγους για την προβληματική της μετανάστευσης. Ο ελληνικός Τύπος προβληματίζεται με τον επίτροπο για τη μετανάστευση Μπαρό. Ηρθε στην Ελλάδα και μέτρησε τους λαθρομετανάστες από την Τουρκία που «απειλούν ν' αποσταθεροποιήσουν την ελληνική δημοκρατία». Και η λύση στο πρόβλημα;
Δεν μπορεί, βέβαια, να περιμένετε να σας ενημερώσει για τη λύση η «γεύση από Βρυξέλλες». Για έναν απλό λόγο. Αποτελεσματική λύση μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί. Και δεν φταίει μόνο... η γεύση!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]