Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απάντηση ΥΠΕΞ στον Τούρκο υπουργό Επικρατείας

Η Τουρκία να μάθει τις υποχρεώσεις της

προς την Ευρώπη και προς το Διεθνές Δίκαιο

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Επικρατείας Εγκεμεν Μπαγίς με αφορμή συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.
«Οι διεθνείς συμφωνίες δεν γίνονται με εξαναγκασμούς από αυτόν που φωνάζει πιο δυνατά», υποστήριξε χθες ο Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.
«Η Τουρκία δεν έχει ξεκινήσει τις διεθνείς της σχέσεις χάρη στην Ε.Ε. ή με αφορμή την Ε.Ε. (...) Αντίθετα με τους Έλληνες φίλους που έχουν πρώτο και μοναδικό θέμα στην ατζέντα τους το Κυπριακό, στην ατζέντα της Τουρκίας δεν υπάρχει μόνο το Κυπριακό», συνέχισε προκλητικά ο κ. Μπαγίς και εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στην κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε: «Δεν παίρνουμε στα σοβαρά εχθρικές δηλώσεις οι οποίες γίνονται για να χαϊδέψουν την κοινή γνώμη. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τέτοιες αξιολογήσεις. Αν θέλουν να μας στείλουν μήνυμα, δεν το λαμβάνουμε με αυτές τις μη σοβαρές δηλώσεις. Τις θεωρούμε ως μενού για εσωτερική κατανάλωση. Εμείς δεν προτιμούμε να στέλνουμε μηνύματα μέσω του Τύπου».
«Η Τουρκία -ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός- είναι μια χώρα που έχει συνείδηση των ευθυνών και των υποχρεώσεών της».
«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν σχολιάζει συναισθηματικά φορτισμένες δηλώσεις, όπως αυτές στις οποίες αναφέρεστε», παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μπαγίς.
«Σε κάθε περίπτωση, ειδικά ο κ. Μπαγίς, ο οποίος είναι αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του με την ΕΕ, θα έπρεπε να γνωρίζει όχι μόνο τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία έναντι της Ένωσης, ως υποψήφια χώρα, αλλά και τη βασική αρχή του διεθνούς δικαίου: οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», υπογράμμισε ο κ. Δελαβέκουρας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μου αρεσει το ψυχραιμο και τεχνοκταρικο στυλ που απαντησε το Υπ.Εξ. στην οντως συναισθηματικη δηλωση του Κ. Μπαγις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]