Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αρχή του τέλους για τον ΛΑ.Ο.Σ. ήταν το συνέδριό του...

Του Κ. Κυριακόπουλου
Φυσικά δεν ήταν αυτός ο στόχος μέσα στις προσδοκίες των οργανωτών. Αλλά η συγκυριακή έπαρση κατά κανόνα δεν επιτρέπει στη λογική να ακτινογραφήσει με τρόπο νηφάλιο την πραγματικότητα και την αλήθεια.
Η βαρύγδουπη συνθηματολογία, περιλαμβάνει λέξεις – θέσεις που πολύ συχνά κουβαλάνε στην πλάτη τους ένα βαρύ νοηματικό φορτίο.
Όταν συμπίπτει αυτά τα συνθήματα γύρω από τα οποία εξαντλείται το σύνολο της πολιτικής παρουσίας των φορέων τους, να αντιστοιχίζονται και με μια πραγματικότητα αδιαμφισβήτητα εκρηκτική, τότε οι φορείς τους βλέπουν τα ταμεία τους να γεμίζουν εύκολα και γρήγορα, στο πεδίο της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης.
Κανείς δεν τους είπε όμως ότι φόρτωναν αυτή την ιδιότυπη αποταμίευση σε τρύπιες τσέπες…
Στη σύντομη πολιτική του διαδρομή το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη κατά κανόνα ετεροκαθορίστηκε.
Επιβεβαίωσε με τη στάση του και την τακτική του, πως η ανάγκη ύπαρξής του δεν ήταν η δική του ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, αλλά η πολιτική ανεπάρκεια της… πολυκατοικίας.
Και είναι αυτονόητο…
Και ήταν ΚΑΙ μοιραίο.
Ήταν λοιπόν ένα κόμμα που ξεπήδησε μέσα από τον τακτικισμό…
Ανδρώθηκε και οδηγήθηκε στο συνέδριό του παραδέρνοντας στον τακτικισμό…
Και αποφάσισε υποκλινόμενο στον τακτικισμό να βάλει ταφόπλακα στην πολιτική του παρουσία.
Αλλά αυτή είναι η μοίρα των διαττόντων… των τυχάρπαστων… των καιροσκόπων στην πολιτική.
Διότι τη βιωσιμότητα και την προοπτική, την εξασφαλίζουν τα θεμέλια των ολοκληρωμένων πολιτικών επεξεργασιών, και τη σφυρηλατούν οι ξεκάθαρες ιδεολογικές προσεγγίσεις για το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
Αυτά είναι που καθορίζουν όχι μόνο το στίγμα της στάσης του πολιτικού κόμματος στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και το χαρακτήρα και το στίγμα των στόχων του και την προοπτική του.
Το σόφισμα του «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΥ» δεν είναι το ανθεκτικό σκαρί που μπορεί να σχεδιάσει κανείς μεσοπέλαγα πολιτικά ταξίδια.
Μια κακοφτιαγμένη σχεδία είναι που τίθεται εν αμφιβόλω η ικανότητα της να φτάσει ακόμα και με μπουνάτσα μέχρι τη Σαλαμίνα στην καλύτερη περίπτωση.
Όχι γιατί ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ πατριωτικός παρεμβατισμός έχει στοιχεία ενοχικά που δικαιούται κανείς να τα προσπερνά αβασάνιστα.
Το αντίθετο μάλιστα…
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ πατριωτικός παρεμβατισμός…
Είναι Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ για το σύγχρονο ελληνισμό και για τις επιθέσεις που δέχεται…
Είναι η καθημερινή ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΗ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ απάντηση στα φαινόμενα του εκφυλιστικού εθνομηδενισμού που επιχειρούν να δηλητηριάσουν μ αυτά τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, και που οφείλουμε να μην παραβλέψουμε την ανάλογη ισοπεδωτική αντίληψη που επιχειρείται και διεθνώς.
Όμως…
Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ» δεν είναι ιδεολογία….
Δεν είναι θεωρία…
Και δε θα γίνει ποτέ, όσο και αν η …Καρατζαφέρειος λαθροχειρία επιχειρεί πίσω από πλαστικά ψευτοϊδεολογήματα να αναλάβει τη διαχείριση μιας χρεοκοπημένης πολυκατοικίας.
Η απάντηση στον εθνομηδενισμό δεν είναι η ακατάσχετη και άχρωμη πατριδοκαπηλία έστω κι αν κακότεχνα επιχειρείται να της προσδώσουν καιροσκοπικά το ονοματεπώνυμο του «εθνικού παρεμβατισμού», με αφυδατωμένο – ως προς την ουσία - περιεχόμενο και με ολοφάνερες δημοκοπικές επιδιώξεις.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ εθνικός παρεμβατισμός, είναι…
Μέρος μιας τακτικής,
Κομμάτι μιας συνολικότερης πολιτικής στάσης,
Ενταγμένος μέσα σε γενικότερες επεξεργασίες πολιτικές, με τρόπο που δεν θα είναι ιδεολογικά αποχρωματισμένος, που δεν θα είναι ετεροκαθοριζόμενη ως πρακτική, αλλά αρμονικά συνδυασμένη με μια καθολικότερη πολιτική πρόταση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με όραμα, με σαφείς πολιτικές και κοινωνικές στοχεύσεις.
Για τον ΛΑ.Ο.Σ ποτέ δεν ήταν, και ποτέ δε θα μπορέσει να είναι κάτι ανάλογο.
Είναι απλώς μια απέλπιδα προσπάθεια καιροσκοπικού κουκουλώματος του διαττοντισμού του.
Κι αυτή η λαθροχειρία που επιχειρήθηκε είναι και η αρχή του τέλους του οσονούπω…
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

15 σχόλια :

  1. Kala Krasia Kyriakopoule kai loipoi.

    Akoma ena ar8ro arloumpa sto Istologio!

    Kai to xeirwtero gia orismenous einao oti mporei na arxisoun kai na ta pisteuoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή θα ήθελα να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, θέλω να τονίσω πως ένα ενυπόγραφο κείμενο εκφράζει τον συντάκτη του και τίθεται από το ιστολόγιο ως θέμα προβληματισμού ή συζήτησης. Μάλιστα, θεωρώ υποχρέωση του ιστολογίου, να μεταφέρω την άποψη αυτή όταν μου αποστέλλεται από τον συντάκτη της (ενυπόγραφα) και υποστηρίζει μια συλλογιστική. Εξάλλου, λογικά όντα είμαστε και έχουμε μάθει να δρούμε και με το πνεύμα και όχι μόνο βασιζόμενοι στα ένστικτα ή στο συναίσθημα. Δεν είναι θέμα τι πιστεύουμε, αλλά κυρίως τι συζητάμε και με ποια διάθεση γίνεται αυτό. Η κατάθεση επιχειρημάτων αλλά και λογικών ποτέ δεν έβλαψε τον υγιή διάλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανάρτηση διαγράφηκε για λόγους κοσμιότητας και τίποτε άλλο. Αγαπητέ αναγνώστη, λανθάνεις εάν νομίζεις πως δεν επιθυμούμε την πρόοδο οποιουδήποτε κόμματος που μπορεί να προσφέρει στον τόπο. Μόνο μία απορία έχω και αν θέλεις βοήθησέ με: Γιατί ο Καρατζαφέρης αποφάσισε να επιτεθεί στα ιστολόγια, μετά την δεδηλωμένη κινητικότητα των μεγαλοεκδοτών; Έτσι επιστρέφει την, ομολογουμένη, υποστήριξη που είχε ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, χρονικό σημείο που παρατηρήθηκε και η άνοδός του; Και πάλι, σου λέω, απορία εκφράζω: Γιατί θεωρεί εχθρούς του αυτούς που αντιτάσσονται σταθερά στο σύστημα των εκδοτών, των πολιτικών οικογενειών, των καναλαρχών και των μεγαλοεργολάβων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση προς αυτόν που έγραψε το σχόλιο 6/7 ώρα 3.57 μ.μ.
    Αν κάποιος έγραφε έναν άρθρο υπέρ του Καρατζαφέρη θα το δημοσιεύατε;
    Περιμένω απάντηση.
    Όταν υπάρχουν Κυριακόπουλοι που γράφουν τέτοιες ανοησίες, το μόνο που μπορούμε να αντιτάξουμε είναι: Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα που υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα και στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή. Και καλό είναι ένα τέτοιο κόμμα να μην το ξεδοντιάσουμε, γιατί μετά θα μείνουμε με τα παλά 4 και τότε πάει, χάθηκε η Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ηλία, και φυσικά θα δημοσίευα κείμενο υπέρ του κυρίου Καρατζαφέρη. Και με μεγάλη μου χαρά μάλιστα. Εξάλλου, τη στιγμή που έθετες το φυσιολογικότατο "αίτημα" σου, ανέβαινε ένα βίντεο του κυρίου Βελόπουλου σχετικά με την απαγόρευση (επί ποινή) Μεϊμαράκη προς τους Έλληνες αξιωματικούς, σχετικά με το "Μακεδονία Ξακουστή"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KRIMA NA MOU DIAGRAFIS TA GRAPTA MOU. EGO AGAPITE MOU GNORISA TIN XOUNTA ALLA TIN XOUNTA TON BLOGG TORA ARXISA NA TIN GNORIZO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. GIATI THES SXOLIA GIA NA TA ZVINIS? KANE TIS ANARTISIS SOU XORIS SXOLIA NA DIAVAZOUME MONO.MIPOS IDONIZESE NA GRAFOUME KAI NA SVINIS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν διέγραψα το κείμενό σου αγαπητέ μου επειδή διαφωνούσα, αλλά επειδη είχε εκφράσεις που δεν ήταν για την απόλυτη κοινή θέα.
    Εάν νομίζεις ότι η τήρηση των κανόνων στα σχόλια, είναι χούντα, τότε η δημοκρατία τι είναι;
    Λυπάμαι πολύ που οι εντυπώσεις σου για "χούντα των μπλογκ" κατατίθενται εδώ. Θυμήσου τι έγραψες και κατά πόσο θα συνέχιζες με το ήθος σου (και όχι με τον θυμό σου) να υποστήριζες τις εκφράσεις σου. Προσωπικά, έχω την εντύπωση πως προστάτευσα από τον στιγμιαίο θυμό έναν άνθρωπο που εκφράστηκε "άτοπα". Και θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για "ατόπημα" της στιγμής και η αίσθηση αδικίας, ακόμη και ο χαρακτηρισμός σου για "χούντα ιστολογίων". Και πάλι, είμαι πολύτως βέβαιος πως συμφωνείς ότι η ανταλλαγή απόψεων δεν γίνεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, αλλά με σοβαρό και συνοδευόμενο από επιχειρήματα λόγο.
    Τελικά, εγώ φιλοξένησα ένα κείμενο, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως αφετηρία διαλόγου και όχι ως αφετηρία ύβρεων και είμαι σίγουρος πως τόσο εσύ, αγαπητέ μου, όσο και οι υπόλοιποι που έρχεστε εδώ διαφέρετε από τους "μπάχαλους" νεοταξίτες που ξέρουν να εκφράζονται με 200 λέξεις αλλά συνηθίζουν να χρησιμοποιούν λιγότερες από 20 στην καθημερινότητά τους. Είμαι βέβαιος πως εσείς δίνετε το στίγμα ότι οι Έλληνες είναι περήφανοι απόγονοι και συνεχιστές ενός λαμπρού πολιτισμού που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις τέχνες, στις επιστήμες, μα περισσότερο από όλα στην Ελληνική γλώσσα και στη χρήση της...
    Με τιμή
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κωνσταντίνε, νομίζω ότι κάποια μπλογκ στρέφονται ενάντια στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ διότι φέρεται να κατηγορεί τα μπλογκς. Που βρίσκεται όμως αυτή η τοποθέτηση διότι μάλλον για προβοκάτσια μου μοιάζει; Διότι η μπολογκοσφαιρα σφίζει από πατριωτικά μπλογκς. Αν έχεις κάποια στοιχεία πολλοί θα ήθελαν να τα δουν.

    Ως προς το άρθρο, πρόκειται για ένα συνοθύλεμα αερολογίας δίχως συγκεκριμένες εστιάσεις. Πχ αναφέρεται σε τακτικισμό δίχως να εξηγεί τι θεωρεί τακτική και δίχως να δώσει συγκεκριμένο παράδειγμα. Τι εστί "ετεροκαθορίστηκε";

    Το ιστολόγιο σου έιναι από τα πλέον σοβαρά του χώρου. Ουδείς πολιτικός αλάνθαστος και πέρα από την κριτική μας, αλλά καλό είναι να δημοσιεύουμε σοβαρά άρθρα. Τα άρθρα προς κριτική καλό είναι να τα δημοσιεύουμε μαζί με την κριτική. Φυσικά δεν σε επικρίνω, και τα γράφω φιλικά. Είναι κάποιες ιδέες που θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι όσοι θέλουμε να διατηρούμε ένα σοβαρό προφιλ, καθώς και τον σεβασμό αυτών που διαβάζουμε.

    Ο Κ. Κυριακόπουλος είναι μέλος του Φόρουμ του ΡΕΣΑΛΤΟ και μεσα από εκεί ξεπήδησε άλλο ένα παρόμοιο "άρθρο" σήμερα στα όρια της ύβρης το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε μπλογκ που συμμετέχω. ventetta.blogspot.com/2009/07/blog-spot_6125.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα κι εγώ έχοντας τις ίδιες ενστάσεις έβαλα το κείμενο. Δεν τοποθετούμαι, επειδή θέλω να συζητήσουν οι αναγνώστες, να μπορέσουμε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Προσωπικά αποφεύγω να γράφω για τον κύριο Καρατζαφέρη, επειδή γνωρίζω ελάχιστα. Σε δικά μου κείμενα δεν υπάρχουν επιθέσεις ενάντια σε κάποιον για τον οποίο τώρα μαθαίνω. Όταν θα μάθω, τότε θα γράψω και θα τοποθετηθώ, όπως και αν είναι αυτή μου η τοποθέτηση. Κι εγώ διάβασα για την επίθεση που έγινε στα ιστολόγια και δεν μπόρεσα να βρω την πηγή... Γι αυτό και δεν αναφέρθηκα καθόλου. Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί να "μαλώνουμε" όταν μπορούμε να συζητήσουμε, ακόμη και για τις "φωνές" εκείνες που εμφανίζονται ή τοποθετούνται. Για το "Ρεσάλτο", εξ όσων γνωρίζω, φιλοξενεί κείμενα προς συζήτηση. "Αιρετικά" ή μη... Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι σημαντικό: Ο "φανατισμός" είναι κακός σύμβουλος, ενώ η ηρεμία οδηγεί στις μέγιστες δυνατές αποδόσεις, μερικές φορές μάλιστα τις ξεπερνά ακόμη και αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσωπικά βρίσκω ενδιαφέρουσες ακόμα και τις πλέον επιθετικές παρατηρήσεις - έστω και αν διατυπώνονται με μη δόκιμο τρόπο κάποις φορές. Ακόμα και πίσω απ αυτά που κάνουν κάποιον να θυμώνει, θεωρώ ότι υπάρχει "υγεία" και αγωνία, και σαφώς θα την επέλεγα αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σ αυτήν και το επικίνδυνο a-politik. Αναφοικά με το σημείωμά μου, είναι σαφές πως δεν υπάρχουν ύβρεις αλλά πολιτική κριτική. Για όσουν λατρεύουν το ΛΑ.Ο.Σ ας είναι αυτές οι σκέψεις ένα κίνητρο για να εμβαθύνουν τις αναζητήσεις του. Για κείνους πάλι που το αντιπαθούν, καλό θα είναι να στοιχειοθετούν με πολιτικά επιχειρήματα τη διαφωνία τους χωρίς ύβρις και επιθέσεις προσωπικές που δεν προσφέρουν σε κανέναν.
    θα προσέθετα επίσης πως όταν μιλάμε για μοναδικά κόμματα που υποστηρίζουν το τάδε ή το δείνα στη βουλή, να θυμόμαστε πως υπάρχει κι ενας λαός ολόκληρος που έχει την τάδε ή τη δείνα άποψη και δικαιούται να έχει και άποψη για το πως η άποψη του χρησιμοποιείται και προβάλεται τόσο μέσα όσο και έξω από τη βουλή.
    και πάλι συγχωρέστε με αν προκάλεσα σε κάποους θυμό αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Αν μάθουμε ν ακούμε γνώμες, το βέβαιο είναι πως θ αποφύγουμε πολλά από τα λάθη μας που γίνονται όσο θεωρούμε πως διαθέτουμε το αλάθητο του πάπα.
    Για το αν η γνώμη μου είναι βάσιμη ή όχι, θα το δείξει με το δικό της αλάθητο τρόπο η ίδια η ζωή. Εδώ θα είμαστε.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η φιλοξενία του ιστολογίου είναι δεδομένη και προσδοκία η συζήτηση μεταξύ των αναγνωστών. Χάρηκα πάρα πολύ για την άμεση τοποθέτησή σου Κυριάκο. Νομίζω πως οι αναγνώστες του κειμένου σου μπορούν τώρα να έχουν μία περισσότερο σφαιρική άποψη για το άρθρο και τον συντάκτη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 6 Ιούλιος 2009 7:08 μμ
    **συγχωρέστε με αν προκάλεσα σε κάποους θυμό αλλά αυτή είναι η γνώμη μου**

    Δεν θύμωσε κανεις, και ποιος ο λόγος να θυμώσει κάποιος; Γνώμες και πρωκτούς έχουμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι σημαντικο να καταλαβουμε καποια βασικα πραγματα σωστα και να επιχειρηματολογουμε στο πλαισιο της λογικης και της αληθειας.Κατα την αποψη μου, το αρθρο αποτελει μια μορφη κριτικης (σκληρης πιστευω) κατα του ΛΑΟΣ.Οσον αφορα το τι ειπωθηκε στο συνεδριο δεν ακουσα, αλλα εχω την αισθηση οτι ανεξαρτητως οτι και αν λεγοταν, καποιοι bloggers θα εγραφαν θετικα πραγματα και καποιοι αλλοι αρνητικα.
    Αυτο ομως που καταλαβαινω ειναι μια σκοπιμη κριτικη απο καποιους με στοχο να διαπιστωσουν τα ανακλαστικα των χιλαδων ανθρωπων που διαβαζουν καθημερινα και συνεχεια τα blogs.
    Αν καταλαβα καλα το αρθρο, ο Καρατζαφερης θεωρειται πολιτικος καιροσκοπος που τα ιδεωδη τα οποια εκφραζει αποτελουν μια μορφη υποκρισιας, με στοχο να κερδιζει ολο και περισσοτερους ψηφους.
    Καταρχας, πρεπει να καταλαβουμε οτι σε αυτες τις Ευρωεκλογες ο κοσμος δεν ψηφισε απλως τον Καρατζαφερη,αλλα το ΛΑΟΣ.Ο Καρατζαφερης καποια στιγμη δεν θα υπαρχει.Το ΛΑΟΣ ομως θα υπαρχει.
    Επιπλεον, ο κοσμος που ψηφισε ειδικα σε αυτες τις Ευρωεκλογες το ΛΑΟΣ δεν το ψηφισε μονο λογω αντιδρασης προς το πολιτικο κατεστημενο,αλλα επειδη προαγονται ιδεολογιες και αποψεις απο ολους τους βουλευτες και τους φορεις του που βρισκουν παρα πολυ κοσμο συμφωνο.
    Αυτο δεν μπορει να αμφισβητηθει!!!
    Πρεπει επισης να γνωριζουμε οτι το ΛΑΟΣ δεν παιρνει ψηφους μονο απο την ΝΔ, αλλα και απο τα αλλα κομματα.
    Ειναι λαθος να νομιζουμε οτι οσοι ψηφιζουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ειναι κομμουνιστες.Υπαρχουν πολλοι που ψηφιζουν κομμουνιστικα κομματα μονο και μονο απο αντιδραση προς το πολιτικο κατεστημενο!!
    Αρα ο Καρατζαφερης μιλωντας για "πολυκατοικια", βασικα δεν αναφερεται μονο στην διεφθαρμενη ΝΔ αλλα σε ολους τους πολιτικους φορεις που εχουν φθασει την χωρα σε αυτο το τραγικο σημειο παρακμης.
    Το "οραμα" που προσπαθει να αναδειξει ο Καρατζαφερης και γενικως το ΛΑΟΣ, δεν περνα μονο απο την ΝΔ,αλλα απο ολο τον πολιτικο κοσμο της χωρας.
    Δεν παρατηρω επιχειρηματολογια στο συγκεκριμενο αρθρο. Παρατηρω μια σκληρη κριτικη, η οποια ομως ακομα και αν ευσταθουσε, θα ηταν πολυ νωρις για να βγαλουμε τα συμπερασματα που προαγονται απο το συγκεκριμενο αρθρο.
    Η προοδος των κομματων εξαλλου δεν κρινεται τοσο απο τα συνεδρια του και τα "ανοιγματα" του, οσο απο τις ιδεολογιες και τοποθετησεις του.
    Διαφορετικα γιατι να ανεβει το ΛΑΟΣ και οχι το ΣΥΡΙΖΑ??
    Υπαρχουν πολλες λεπτομερειες που χριζουν ιδιαιτερης αναλυσης.
    Μην βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]