Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκική άσκηση EFES 2009 έδειξε έναν ετοιμοπόλεμο και ικανό Τουρκικό στρατό

Μεγάλη ικανότητα και ταχύτητα

Βίντεο της Τουρκικής άσκησης

Μείζονα αεραποβατική άσκηση της οποίας το σενάριο προέβλεπε την αερομεταφορά στο «πρώτο κύμα» ενός ολόκληρου τάγματος Ειδικών Δυνάμεων σε νησί εκτέλεσαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά την διάρκεια της άσκησης EFES.
Η άσκηση ξεκίνησε νύχτα και συνεχίστηκε κατά την διάρκεια της ημέρας και σε αυτή χρησιμοποιήθηκαν 52 μέσα μεταφορικά ελικόπτερα AS 532 Cougar Mk2 και S-70 Black Hawk.
Οι μονάδες που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυτές που βρίσκονται ανεπτυγμένες στην Μικρασιατική ακτή απέναντι από την ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων.
Κατά την διάρκεια της άσκησης παρατηρήθηκε η υψηλή ικανότητα αεροπορικού βομβαρδισμού επίγειων στόχων, από βομβαρδιστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα Apache της Τουρκικής Αεροπορίας. Επίσης, η ταχύτητα ανάπτυξης των αρμάτων μάχης κατά την εικονική απόβαση, όπως και η άκρως συντονισμένες και επιτυχημένες κινήσεις τμημάτων του πεζικού, επιβεβαίωσαν την αρτιότατη κατάσταση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε η επίθεση κατάληψη οικισμού (ή στρατοπέδου) από άνδρες των ειδικών δυνάμεων οι οποίοι κινήθηκαν ταχύτητα με πλήρη αλληλοκάλυψη, ενώ εμφανής ήταν η εκπαίδευσή τους στα όπλα που έφεραν και ο τρόπος χρησιμοποίησής τους αποδίδοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Βέβαια, η άσκηση ήταν εικονική και δεν υπήρχαν αντιαεροπορικά όπλα ή στρατιωτικές δυνάμεις που θα έπλητταν τόσο την εναέρια όσο και την επίγεια επίθεση (από τη στιγμή της απόβασης και μετά) που πιθανότατα θα δημιουργούσε και άλλες αντιδράσεις και θα επηρέαζε το αξιόμαχο των δυνάμεων που πήραν μέρος στην εκτέλεση της άσκησης - απόβασης.
Το ότι στη συγκεκριμένη απόβαση χρησιμοποιήθηκαν στρατιωτικά τμήματα τα οποία βρίσκονται ανεπτυγμένα απέναντι από τα Ελληνικά Δωδεκάνησα, είναι ίσως ένας πολύ σοβαρός λόγος ανησυχίας για το Ελληνικό ΓΕΣ αλλά και για την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.
Παρακολουθήστε το video και ιδιαίτερα την ικανότητα των βομβαρδιστικών, αλλά και την ανάπτυξη των αρμάτων μάχης κατά τη διάρκεια της απόβασης.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το αξιομαχο του Τουρκικου στρτου δοκιμαζεται τοσα χρονια στο Βορειο Ιρακ και ο οποιος χρησιμοποιει αεροπλανα ελικοπτερα πυροβολικο ειδικες δυναμεις στρατοχωροφυλακη προσπαθωντας να καταβαλλει την αντισταση μερικων χιλιαδων Κουρδων με μηδαμινο οπλισμο οι οποιοι δεν εχουν φοιτησει σε στρατιωτικες σχολες ουτε εχουν πληροφοριες για τις κινησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. των Τουρκων ενω εν αντιθεσει οι Τουρκοι χρησιμοποιουν τις πληροφοριες των Αμερικανων για τις επιχειρησεις τους χωρις να καταφερει μεχρι σημερα να καμψουν τους Κουρδους αγωνιστες και οχι μονο αυτο οι Κουρδοι με τα μηδαμινα τους μεσα επιτυγχανουν σοβαρα κτυπηματα κατα των Τουρκων εχοντας σχεδον υποσκαψει το ηθικο του Τουρκικου στρατου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]