Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο μας απειλούν οι μουσουλμάνοι και ποιά σχέδια έχει καταστρώσει η πολιτεία σε περίπτωση μαζικής "εξέγερσής" τους;

Η ωρολογιακή βόμβα της λαθρομετανάστευσης, η «μαύρη τρύπα» του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής και οι φόβοι των τρομοκρατικών δικτύων

Υπάρχει μουσουλμανικός κίνδυνος σήμερα στην Ελλάδα; «Ας μην προτρέχουμε. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμη σοβαρός κίνδυνος,αλλά σπέρματα αυτού. Αν δεν προσέξουμε, τότε η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει ραγδαία στο μέλλον» είναι η απάντηση που έδωσε συνεργάτης πρώην υπουργού, ο οποίος έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το ζήτημα.
Η ιστορία που ξέσπασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες με το σκίσιμο ενός αντιτύπου Κορανίου από αστυνομικό (αν και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι διαφορετικά) και οδήγησε σε επεισόδια από διαμαρτυρόμενους μουσουλμάνους στο κέντρο της Αθήνας, επανέφερε στο προσκήνιο τον προβληματισμό περί ύπαρξης ακραίων ισλαμικών στοιχείων στην Ελλάδα. Στοιχείων που δεν αποκλείεται να διατηρούν και δεσμούς με ριζοσπαστικά δίκτυα. Ανησυχία επ΄ αυτού έχουν εκφράσει τόσο παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και ξένες πρεσβείες που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Το «μαλακό υπογάστριο» για την Ελλάδα είναι η δυσκολία- εν πολλοίς και η αδυναμία- ελέγχου του διογκούμενου κύματος λαθρομετανάστευσης εξ Ανατολών. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος τόνισε πριν από λίγες ημέρες ότι η πολιτεία «σέβεται απόλυτα τη θρησκευτική ελευθερία» και καταδικάζει με τον «πιο κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε μορφή προσβολής της». Κατά πληροφορίες, το πρόβλημα δεν έχει συζητηθεί πάντως σε κάποια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς προτάσσονται άλλες προτεραιότητες εν όψει ευρωεκλογών. Στα αρμόδια υπουργεία πάντως, όπως τα Εσωτερικών και Εξωτερικών, οι εξελίξεις παρακολουθούνται.
Η μετανάστευση τείνει να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα για την Ελλάδα, δοκιμάζοντας σοβαρά τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού. Το πρόβλημα είναι ανεξέλεγκτο, είτε μιλάει κανείς για τη νόμιμη είτε για την παράνομη μετανάστευση.
Σύμφωνα με τον κ. Αλ. Ζαβό , διευθυντή του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), «ακόμη και ο αριθμός των καταγεγραμμένων νομίμων μεταναστών είναι δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια. Τον Απρίλιο του 2009 υπήρχαν περίπου 375.000 άδειες διαμονής εν ισχύι και τουλάχιστον άλλες 160.000 σε εκκρεμότητα, κυρίως εν αναμονή ανανέωσης. Συνολικά, μιλάμε για περίπου 500.000 ως 550.000 νόμιμους μετανάστες». Αστυνομικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στις 600.000.
Αλλο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι παρά τις προσπάθειες για διασταύρωση στοιχείων από διάφορους φορείς- όπως το ΙΚΑ-, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν επιτρέπει την επεξεργασία τους. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όμως γίνεται ακόμη και άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λαθρομεταναστών όταν υπάρχουν ενδείξεις διασύνδεσης με ύποπτες δραστηριότητες.
Ο συντελεστής δυσκολίας για τις αρχές ενισχύεται καθώς σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια αυξάνεται πολύ ο αριθμός των λαθρομεταναστών που προέρχονται από ισλαμικές χώρες, με κύριο ενδιάμεσο προορισμό την Τουρκία. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας είναι η δυσκολία ενσωμάτωσης ή προσαρμογής τους λόγω της πολιτισμικής και θρησκευτικής τους ταυτότητας (εξαίρεση αποτελούν οι Αλβανοί, των οποίων ο κώδικας αξιών είναι πιο χαλαρός). Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ιδιόμορφων γκέτο.
Μια ματιά στα νούμερα δεν αφήνει αμφιβολίες για το μέγεθος του προβλήματος. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των Αφγανών που συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα αυξήθηκε από 11.611 το 2007 σε 25.517 το 2008, δηλαδή υπερδιπλασιάστηκε. Το ίδιο συνέβη και με τους Πακιστανούς, ο αριθμός των οποίων εκτινάχθηκε από 2.834 το 2007 σε 5.512 το 2008. Αυξημένος ήταν επίσης και ο αριθμός των Ιρακινών, των Παλαιστινίων και των Σομαλών.
Συνολικά, εντός του 2008 συνελήφθησαν πάνω από 146.000 άτομα. Εντός του πρώτου τετραμήνου του 2009 οι συλληφθέντες ξεπέρασαν τις 16.000. Οπως μάλιστα πληροφορείται «Το Βήμα», μόνο το 24ωρο 27 - 28 Μαΐου του 2009, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, συνελήφθησαν 422 λαθρομετανάστες (από τους οποίους επαναπροωθήθηκαν οι 170) και 14 διακινητές.
Ωστόσο « ακόμη και αυτή η καταγραφή εθνικοτήτων δεν είναι αξιόπιστη» υπογραμμίζουν μιλώντας στο «Βήμα» υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. και διοικητικές πηγές. «Συνήθως μπαίνουν στη χώρα χωρίς να φέρουν μαζί τους κανένα έγγραφο. Και όταν συλλαμβάνονται δηλώνουν συγκεκριμένες εθνικότητες - κυρίως Αφγανοί, Σομαλοί, Ιρακινοί και Παλαιστίνιοι. Είναι ό,τι δηλώσουν! Με τον τρόπο αυτόη επαναπροώθησή τους είναι δύσκολη ως αδύνατη λόγω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στις συγκεκριμένες χώρες και περιοχές με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει σχετική διακρατική συμφωνία. Υπάρχουν μάλιστα» προσθέτουν «και χώρες, όπως το Πακιστάν, που δεν αναγνωρίζουν καν ως πολίτες τους άτομα που δηλώνουν Πακιστανοί με αποτέλεσμα αυτοί να παραμένουν στην Ελλάδα».
«Μαύρη τρύπα» συνιστά η μη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής που έχουν υπογράψει η Αθήνα και η Αγκυρα από το 2001. Οι Τούρκοι αρνούνται συστηματικά να υπακούσουν στις προβλέψεις του, ενώ κατά ορισμένες πηγές ενθαρρύνουν τα κυκλώματα δουλεμπόρων να συνεχίσουν την παράνομη και απάνθρωπη δράση τους. Πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε διά στόματος του αντιπροέδρου της Ζακ Μπαρό ότι η αρνητική στάση της Αγκυρας στο θέμα της επανεισδοχής λαθρομεταναστών πρέπει να εισαχθεί και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Η αυξανόμενη εισροή αλλοδαπών, οι οποίοι μέσω της Ελλάδος αναζητούν την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, ευνοεί τη δημιουργία συνθηκών ανέχειας, εξαθλίωσης και προσφυγής σε παραβατική συμπεριφορά. Αυτές αποτελούν τον σπόρο της ριζοσπαστικοποίησης και μελλοντικά πρόκλησης προβλημάτων ασφαλείας, καθώς μεγάλος αριθμός των ανθρώπων αυτών μένει τελικά στη χώρα μας και δεν εκπληρώνει το αρχικό του όνειρο. Η κατάσταση περιπλέκεται κα θώς πολλοί λαθρομετανάστες καταθέτουν για να μην απελαθούν αίτημα ασύλου. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 40.000 αιτήματα. Οσοι βλέπουν πάλι τα αιτήματά τους να απορρίπτονται δεν απελαύνονται για τους προαναφερθέντες λόγους, τροφοδοτώντας τον φαύλο κύκλο.
Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ παρακολουθούν στενά τις διεργασίες στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Σημειώνουν όμως ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν καταγραφεί ενδείξεις για συνεργασία μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Ελλάδα με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, αν και κατά καιρούς έχουν διέλθει από τη χώρα μας ύποπτοι για συμμετοχή σε αυτή.
Αυτός είναι, μεταξύ άλλων, ένας από τους λόγους που η Ουάσιγκτον παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις κινήσεις των λαθρομεταναστών. Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν στις ροές των ανθρώπων αυτών τρομοκρατικά στοιχεία με τελικό προορισμό τη Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο προβληματισμός αυτός κατεγράφη και στην τελευταία ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία. Ανάλογες ανησυχίες έχουν εκφράσει και πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν στο έδαφός τους πολυπληθείς μουσουλμανικές κοινότητες.
Μέσα από όλα αυτά, κάποια ερωτήματα ξεπροβάλλουν αμείλικτα:
- Τι θα συμβεί εάν οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι ξεσηκωθούν κατά της χώρας, για να επιβάλλουν την δική τους θέληση, τη δική τους θρησκεία, τη δική τους κουλτούρα;
- Τι θα γίνει στην Αθήνα στην οποία βρίσκονται περίπου 2.000.000 λαθρομετανάστες (δεν γίνεται η αναφορά στους "καταμετρημένους" αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν καταγραφεί και που αποφεύγουν την καταγραφή τους ακόμη και από ομάδες μουσουλμάνων) από όλα τα μέρη της γης, αλλά σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνοι;
- Πώς θα αντιδράσει η Πολιτεία, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στην περίπτωση που λόγω ανέχειας ξεσηκωθεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Αθήνας, για να μπορέσει να βρει φαγητό;



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]