Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, στις ΗΠΑ

Σημαντικό ταξίδι του Νταβούτογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu), αναχώρησε χθες για τις ΗΠΑ προκειμένου να έχει εκεί συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα, με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, αλλά και με σειρά στελεχών του Τουρκικού λόμπι των ΗΠΑ.
Πριν την αναχώρηση, ο υπουργός έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο της Ιστανμπούλ όπου είπε «είναι ευκαιρία να ανταποδώσω την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία».
Ο Νταβούτογλου θα αξιολογήσει μαζί με την Αμερικανίδα ομόλογο του τα θέματα Ιράκ, Καύκασος, Αφγανιστάν και το Κυπριακό.
Ο υπουργός θα συμμετάσχει στη παραδοσιακή συνάντηση Τούρκο-αμερικανικού συμβουλίου και θα έχει επαφές στην Αμερικανική Γερουσία και στην βουλή των αντιπροσώπων.
Μετά την Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών θα μετακινηθεί στη Νέα Υόρκη, λόγω το ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να αναλάβει την 1 Ιουνίου, την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για ένα μήνα.
Αναμένεται οι επαφές του Τούρκου υπουργού να συνεχιστούν μέχρι τις 5 Ιουνίου.
Στην ανακοίνωση ο υπουργός διατύπωσε ότι στις 18 Ιουνίου θα ξανά επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, σχετικά με τις εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]