Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρώπη και Άραβες δεν εμπιστεύονται την Τουρκία...

Ερντογάν: Μας αντιμετωπίζουν εχθρικά

Τσιτσέκ: Δεν μας ψηφίζουν οι άραβες

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα στην Άγκυρα τη λύπη του για την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν Ευρωπαίοι τη διαδικασία για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας πως έχει "διαβρώσει σοβαρά" τον ενθουσιασμό γύρω από τη διαδικασία αυτή στη χώρα του.
"Οι προσπάθειες της Τουρκίας δεν έχουν μειωθεί καθόλου (...) Αλλά ορισμένες στάσεις εκ μέρους των Ευρωπαίων άνοιξαν το δρόμο για μια σοβαρή διάβρωση του λαϊκού ενθουσιασμού και της συναίνεσης στην κοινή γνώμη", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνάντησης με τους πρεσβευτές χωρών μελών της ΕΕ.
"Δεν υπάρχει τίποτε να κερδίσει μια χώρα με το να κάνει την τουρκική ένταξη υπόθεση εσωτερικής πολιτικής (...) Πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι αυτό θα βλάψει τις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα", δήλωσε. "Η συνεχής αμφισβήτηση του στάτους της Τουρκίας και οι προσπάθειες που έχουν στόχο να τροποποιηθεί αυτό το στάτους παραβιάζουν τις υφιστάμενες συμφωνίες", προσέθεσε.
"Εθνική υπόθεση" της Τουρκίας το Κυπριακό
"Το Κυπριακό είναι εθνική μας υπόθεση. Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία έχουμε το περισσότερο δίκαιο", δήλωσε, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της Τουρκίας αρμόδιος για το Κυπριακό Τζεμίλ Τσιτσέκ σε ομιλία του σε συνέδριο του κόμματός του στη ΝΑ Τουρκία.
"Σε κάθε ψηφοφορία στον ΟΗΕ, από τα 55 ισλαμικά κράτη που παρουσιάζονται ως φίλια, εξασφαλίζουμε το πολύ 6 ψήφους και αυτό αποδεικνύει ότι η Τουρκία δεν μπόρεσε να τα ενημερώσει αρκετά", ανέφερε.
Δυστυχώς, για την Τουρκία, "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Και στην δική της περίπτωση μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια, αλλά οι φωνές των νεκρών και των αγνοουμένων της Κύπρου, όπως και η άκρως επιθετική και "αφ' υψηλού" πολιτική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ευρώπη, δεν πείθουν πλέον κανέναν. Δυστυχώς, για την Άγκυρα, ακόμη και οι Άραβες δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια μπροστά στα ιστορικά αίσχη των Τούρκων και δεν τολμούν (ηθικά) να συμπερασταθούν σε ένα κράτος που σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του βυσοδομεί σταθερά προς την ανθρωπότητα και λειτουργεί ως στυγνός εκβιαστής και πολλές φορές βιαστής κάθε ηθικού στοιχείου, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]