Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλούν με αυτοδιάθεση οι Τουρκοκύπριοι!

Τουρκοκύπριος υπαινιγμός για εναλλακτική λύση στις συζητήσεις επανένωσης

Ο Τουρκοκύπριος ψευδο-υπουργός Εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκουργκούν δήλωσε την Παρασκευή (19 Ιουνίου) ότι η κυβέρνησή του μπορεί να εξετάσει άλλες επιλογές εάν οι τρέχουσες συζητήσεις επανένωσης με τους Ελληνοκυπρίους αποτύχουν.
Η δήλωσή του ακολούθησε συνεδρίαση με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΕ για τη Κύπρο Αλεξάντερ Ντόουνερ στη Λευκωσία. "Είπα στον κ. Ντόουνερ ότι θα έχουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις εάν η διαδικασία διαπραγμάτευσης δεν αποδώσει κάποιο αποτέλεσμα", αναφέρθηκε πως είπε ο Οζγκουργκούν.
"Η ελληνοκυπριακή πλευρά επίσης ξέρει ότι σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας για αυτοδιάθεση", πρόσθεσε.
Μετά από τις τελευταίες αυτές δηλώσεις, καθίσταται πλέον σαφέστατο πως οι Τουρκοκύπριοι κατέρχονται στις συνομιλίες με τον κύριο Χριστόφια προκειμένου να αποκομίσουν συγκεκριμένα οφέλη και να τα συνυπολογίσουν με την πιθανότητα της «αυτοδιάθεσής» τους στην Τουρκία. Η εκβιαστική αυτή δήλωση μόνο με παραίτηση του κυρίου Χριστόφια μπορεί να αντιμετωπισθεί, ο οποίος θα όφειλε να γνωρίζει τις διαθέσεις του συνομιλητή του Ταλάτ μέσα από όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ των ηγετών των δύο πλευρών.
Ποια θέση πρόκειται να πάρει τόσο η κυπριακή κυβέρνηση όσο και η διεθνής κοινότητα; Ποιες αντιδράσεις θα υπάρξουν μπροστά στον ξεδιάντροπο αυτό εκβιασμό; Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται περίτρανα πλέον η Κυπριακή παροιμία που λέει «τον Τούρκο φύλευε, τον κώλο σ’ φύλαε»…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Τουρκια δεν μπορει να παει σε διχοτομηση ,διοτι θα εχει απεναντι της το Συμβ.Ασφαλειας(Ρωσια,Γαλλια,Κινα).
    Στο δικαστηριο της Χαγης να παει ,θα βρεθει με 30 ψηφισματα του ΟΗΕ εις βαρος της.
    Το ενδεχομενο πολεμου ειναι σχεδον απιθανο, διοτι δεν το θελουν οι Αμερικανοι και αυτο γιατι μπορει μεν οι Αμερικανοι να θελουν μια ισχυρη Τουρκια , αλλα σε τετοιο βαθμο που να μπορουν οπωσδηποτε να την ελεγχουν.
    Το προβλημα το εχουν οι τουρκοι ειδικα με τη δικαιωση ευρωπαικου δικαστηριου σχετικα με την υποθεση Οραμς.Ο χρονος κυλα εις βαρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]