Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκλητικές οι κινήσεις της Αγκυρας

Οι πρακτικές των νταβατζήδων

Εντείνονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, με χαμηλές πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου κ. Δ. Χριστόφια.
Χαρακτήρισε το νέο σκηνικό έντασης που στήνει η Τουρκία, με αφορμή τις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις κυπριακές θάλασσες, «απάτη,παρανομία και παραβίαση διεθνών συνθηκών». Την τακτική της Αγκυρας να μην αναγνωρίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου (όπου διεξάγονται οι υποθαλάσσιες έρευνες) και τις παρενοχλήσεις που δέχονται τα πλοία κυπριακών συμφερόντων εντός της ΑΟΖ από τουρκικά πολεμικά, τις χαρακτήρισε προκλητικές.
Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά είναι διαρκείς, ενώ τις τελευταίες ημέρες με πρόσχημα άσκηση έρευνας και διάσωσης που διεξήχθη ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, η Τουρκία επιχείρησε να ακυρώσει de facto την οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου, επιδιώκοντας να εμποδίσει τις έρευνες που διεξάγονται για πετρέλαιο.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έφθασε μάλιστα και στο σημείο να ανακοινώσει ότι έχει δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο τα οποία δεν προτίθεται να εκχωρήσει: «Δεν βλέπω κανένα ψήφισμα του ΟΗΕ το οποίο να διαπιστώνει νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας που σχετίζονται με την κατοχή του 37% του κυπριακού εδάφους και την παραβίαση της κυριαρχίας της Δημοκρατίας» ήταν το ξέσπασμα, μετά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, του προέδρου Χριστόφια.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]