Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτσι γίνονται οι ΕΔΕ στο Υπουργείο Εξωτερικών

Η άλλη άποψη περί... δημοκρατίας!

Τα βέλη του κατά του γραφείου της υπουργού Εξωτερικών στρέφει για την υπόθεση του τηλεγραφήματος για τη φυγή Καραβέλα ο αποπεμφθείς μετά την Eνορκη Διοικητική Εξέταση πρέσβης, Αλέξιος Κογεβίνας. Απειλεί, παράλληλα, με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι η νομιμότητα της διαδικασίας βρίσκεται στον αέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κογεβίνας βασίζει την επιχειρηματολογία του για τις ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργικού γραφείου σε δύο πυλώνες. Πρώτον, ότι η Διεύθυνση Α8 του ΥΠΕΞ –της οποίας προΐστατο– δεν ήταν αρμόδιος αποδέκτης του τηλεγραφήματος, αλλά αρμόδια ήταν η Ε3 Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών που υπάγεται στο γραφείο της υπουργού.
Δεύτερον, υποστηρίζει ότι επί τρία 24ωρα ανέμενε εντολές για τη διαβίβαση του τηλεγραφήματος, οι οποίες θα έπρεπε να είναι γραπτές και εντός 24ώρου, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΥΠΕΞ για το χειρισμό των άκρως απόρρητων υποθέσεων. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του, ουδέποτε έλαβε γραπτές εντολές και ουσιαστικά διαβίβασε το τηλεγράφημα με δική του πρωτοβουλία, «φωτογραφίζοντας» για την ολιγωρία το διευθυντή του διπλωματικού γραφείου της υπουργού, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη.
Για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, ο κ. Κογεβίνας επικαλείται τη μαρτυρία των τριών μόνιμων υπαλλήλων της Διεύθυνσής του (Α8), για τους οποίους ζήτησε να εξεταστούν ως μάρτυρες κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ, αλλά το αίτημά του απερρίφθη χωρίς αιτιολογία.
Αναλόγως, επικαλείται σωρεία αναλόγων δικονομικών παραβάσεων που τον οδήγησαν – σύμφωνα με τον ίδιο– στη μετατροπή του σε εξιλαστήριο θύμα: κλήθηκε προς απολογία σε προθεσμία μικρότερη των 24 ωρών και απολογήθηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου, δεν ενημερώθηκε για την κατηγορία που του αποδόθηκε, δεν του χορηγήθηκε αντίγραφο της δικογραφίας.
Εντύπωση προξενεί, επίσης, πως όλοι όσοι κλήθηκαν στο πλαίσιο της ΕΔΕ κατέθεσαν ανωμοτί και όχι ενόρκως. Την έρευνα «έτρεξε» δε ο ΣΤ’ γενικός διευθυντής, Μιχαήλ Καμπάνης, ο οποίος ήταν ένας εκ των αποδεκτών του τηλεγραφήματος και, ουσιαστικά, εμπλεκόμενος στην υπόθεση.Ο κ. Κογεβίνας υποστηρίζει, εξάλλου, ότι τους ισχυρισμούς του επιβεβαιώνει και η –διπλή– αντίδραση της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, η οποία με γραπτή δήλωσή της «έδειξε» ως υπευθύνους υπηρεσιακούς παράγοντες στο γραφείο της υπουργού, ακόμη και μετά την έκδοση του πορίσματος την περασμένη Πέμπτη.
Από το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών το σχόλιο προς τον ΕΤ.Κ ήταν πως «το θέμα έκλεισε με την έκδοση του πορίσματος της ΕΔΕ» και πως εφόσον επιθυμεί ο κ. Κογεβίνας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη μπορεί να το κάνει, φέροντας το βάρος της απόδειξης των ισχυρισμών του, τους οποίους είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει και κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]