Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν πραγματοποιεί μαζί με τους υπουργούς του, το αναμενόμενο ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν

Δεν επισκιάζεται η αρχή
«ένα έθνος δύο κράτη»


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη στο Αζερμπαϊτζάν, χώρα που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας - Αρμενίας, για να βάλει ένα τέλος στις προσπάθειες αυτών που προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις της Τουρκίας με την χώρα αυτή και να επισκιάσουν τις σχέσεις που βασίζονται στην αρχή "ένα έθνος δύο κράτη".
Τον πρωθυπουργό Ερντογάν συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Nταβούτογλου, ο Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ, ο υπουργός Τουρισμού Ερτουγρούλ Γκιουναϊ και η σύζυγος του Εμινέ Ερντογάν.
Κατά τις επίσημες επαφές του ο Ερντογάν προσπαθεί να εξαλείψει τις δυσκολίες και τις παρεξηγήσεις που παρουσιάστηκαν στις σχέσεις των δύο χωρών λόγω της παραπληροφόρησης σχετικά με το θέμα.
Στο Μπακού ο Τούρκος πρωθυπουργός πρώτα επισκέφθηκε και κατέθεσε στεφάνι στο τάφο του δεύτερου πρόεδρου της χώρας Χαϊντάρ Αλίγιεφ (Heydar Aliyev) και στο μνημείο Αζέρων και Τούρκων πεσόντων. Ακόμα επισκέφθηκε και το Τζαμί Πεσόντων το οποίο κατασκεύασε η Τουρκία και παραμένει κλειστό από τις 24 Απριλίου λόγω εργασιών ανακατασκευής.
Έπειτα ο κος Ερντογάν είχε κατ'ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ και συμμετείχε στη δια αντιπροσωπειών συναντήσεις.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων χωρίς να περιμένει την κοινή συνέντευξη έδωσε το πρώτο του μήνυμα.
Τα λόγια του ήταν ως εξής:
"Καμία γνώμη δεν μπορεί να χαλάσει την ενότητα και αλληλεγγύη που έχουμε μεταξύ μας Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν ειδικά σε σχέση με την αντίληψη του ενός έθνους και των δύο κρατών που θέλουμε να επιζήσει και μελλοντικά. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και τίποτα να μας σπείρει διχόνοια. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα ευτυχείς που μοιραστήκαμε τη γνώμη μας πάνω σε αυτό".
Στην κοινή συνέντευξη τύπου επανέλαβε τα λόγια του ότι τα σύνορα με την Αρμενία δεν θα ανοίξουν αν δεν επιλυθεί πρώτα το πρόβλημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και σημείωσε "Θα εκπληρώσουμε κάθε καθήκον που μας απορρέει αναφορικά με το Καραμπάχ".
Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επισκεφτεί επίσης την Εθνική Βουλή του Αζερμπαϊτζάν όπου και θα εκφωνήσει ομιλία και μετά το τέλος του δείπνου που θα παρατεθεί προς τιμήν του, τις βραδινές ώρες θα αναχωρήσει από το Μπακού.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]