Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Κουρδικό θα λυθεί μόνο εάν εκδημοκρατιστεί η Τουρκία!

Σοκαριστική η ομολογία του Γκιούλ!
Αποδέχεται την αντιδημοκρατική Τουρκία!

Μόνο μέσω της διαδικασίας εκδημοκρατισμού εκτιμά ότι θα επιλυθεί το Κουρδικό ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.
«Αν τα δεδομένα της δημοκρατίας είχαν βελτιωθεί στο παρελθόν, πολλά ζητήματα θα είχαν ήδη διορθωθεί μέχρι τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Οι παρούσες μεταρρυθμίσεις βραδέως συνεχίζουν να επιλύουν τα προβλήματα, ωστόσο ένα πρόβλημα συνεχίζει να υπενθυμίζει τις χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτές τις ευκαιρίες τώρα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το κόστος της μη λύσης του προβλήματος τώρα θα δημιουργήσει ένα επιπλέον βάρος στο μέλλον.
Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου προκάλεσαν εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις.
Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) Αχμέτ Τούρκ καλωσόρισε τα σχόλια του κ. Γκιουλ και σημείωσε ότι σε αυτό το σημείο όλοι πιστεύουν ότι ο διάλογος και η κοινή λογική είναι απαραίτητα στοιχεία για να λυθεί το κουρδικό πρόβλημα. «Εύχομαι η τουρκική κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένα βήματα σύντομα», δήλωσε ο κ. Τούρκ.
Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί άσκησε κριτική στα σχόλια του Τούρκου προέδρου ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να λυθεί το κουρδικό ζήτημα.
Ο κ. Μπαχτσελί είπε ότι ο ρόλος του προέδρου είναι πολύ σημαντικός και ότι πήρε όρκο να προστατεύει την ανεξαρτησία της χώρας. «Θεωρούμε τα σχόλια του προέδρου προβληματικά και πιστεύουμε ότι χρειάζεται να επεξεργαστεί λεπτομερώς την δήλωση του», δήλωσε ο κ. Μπαχτσελί.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Νομίζω καλέ μου φίλε πως όταν ο ήλιος ανατείλει από την Δύση τότε και μόνο τότε η Τουρκία θα εκδημοκρατιστεί.
    Έχουμε λοιπόν αιώνες ακόμα μπροστά μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]