Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκπληξη προκαλεί το Ελληνικό «ναι» στην ευρωπαϊκή Τουρκία

Παρά τους γαλλογερμανικούς ενδοιασμούς

Ξεκάθαρη η θέση της Ελλάδας υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκεί η Άγκυρα να συμμορφωθεί στις δεσμεύσεις της, επανέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης.
«Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά σαφής. Υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., ως πλήρους μέλους, εφόσον προηγηθεί η πλήρης συμμόρφωσή της στις δεσμεύσεις της», ήταν η απάντησή του, σε ερώτηση σχετική με τις πρόσφατες δηλώσεις Μέρκελ-Σαρκοζί. Σύμφωνα με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, η Τουρκία θα πρέπει να κατευθυνθεί σε ένα «ειδικό καθεστώς» και όχι στην προοπτική της ένταξης.

Όσον αφορά στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου για την 60ή επέτειο του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Βαληνάκης αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία της Ελλάδας η οποία υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου τονίζοντας πως «στις μέρες μας, η οικογένεια των δημοκρατικών χωρών έχει μεγαλώσει κι έχει διευρυνθεί η άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο υφυπουργός επισήμανε ότι στη σύνοδο συζήτησαν το πώς μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πιο γρήγορη η απονομή δικαιοσύνης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πιο παραγωγική η συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης, της ΕΕ και του ΟΑΣΕ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τέλος ο Γ. Βαληνάκης αναφέρθηκε στη συνάντηση με το Μολδαβό ομόλογό του, δηλώνοντας ότι η σχέση Μολδαβίας και Ρουμανίας είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει την Ελλάδα εξαιτίας του ότι «Αφενός η Μολδαβία είναι χώρα-μέλος του ΟΑΣΕ και αφετέρου υποστηρίζουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της περιοχής, αλλά επιμένουμε να γίνονται σεβαστά όλα τα απαιτούμενα και τα κριτήρια».
Γκιούλ προς Μέρκελ και Σαρκοζί: «Σας λείπει το όραμα»
Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη χθεσινή κοινή τοποθέτηση των ηγετών της Γαλλίας αλλά και της Γερμανίας για απόρριψη της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., εμφανίστηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ.
“Οι πολιτικοί έρχονται και φεύγουν... Μπορεί να λένε πράγματα για διάφορους λόγους και ίσως επειδή δεν έχουν όραμα. Όμως δεν δίνουμε σημασία”, δήλωσε ο Γκιούλ στη διάρκεια κοινή συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, που επισκέπτεται την Άγκυρα.
Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως η χώρα του θα συνεχίσει στην οδό των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ενταχθεί μια μέρα στην Ε.Ε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]