Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόλις έγινε Πρόεδρος των Σκοπίων έστειλε επιστολή!

Ενημέρωσε τον Ομπάμα για τις... προθέσεις του

Υπέρ της εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο πρόβλημα της ονομασίας, η οποία θα λαμβάνει υπόψη ζητήματα που άπτονται της εθνικής ταυτότητας της ΠΓΔΜ τάσσεται ο νέος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Παράλληλα, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της χώρας του να συνεχιστεί ο διάλογος με την Ελλάδα.
Ο κ. Ιβάνοφ αναφέρει στην επιστολή του αυτή ότι η συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου των ΗΠΑ προς τον ίδιο για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της ΠΓΔΜ εξελήφθη ως ισχυρό σημάδι υποστήριξης.
«Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" συνεχίζει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι οι πρόσφατες εκλογές κατέδειξαν τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε με στόχο τη σταθερή βελτίωση της δημοκρατίας», σημειώνει ο κ. Ιβάνοφ ο οποίος προσθέτει ότι η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Επίσης τονίζει ότι εκτιμά βαθύτατα τα υποστηρικτικά λόγια του Αμερικανού Προέδρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Ιβάνοφ σημειώνει επίσης: «Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε το διάλογο με τους Έλληνες φίλους και γείτονές μας ώστε να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος, μια λύση η οποία να διαφυλάσσει την εθνική μας ταυτότητα, γλώσσα και πολιτισμό».
Τέλος, ο κ. Ιβάνοφ υπογραμμίζει ότι η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ΗΠΑ σε κάθε τομέα: «Η πρόσφατη απόφαση για αύξηση του αριθμού των μακεδονικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν αποτελεί ένα συγκεκριμένο μέτρο στα πλαίσια της δέσμευσης και της ευθύνης για την ενδυνάμωση της Συμμαχίας και της φιλίας», σημειώνει ο κ. Ιβάνοφ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]