Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ορκίστηκε ο Ιβάνοφ νέος πρόεδρος των Σκοπίων

"Ζητάμε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης"

Την πρόθεσή του να εμβαθύνει τις σχέσεις ΠΓΔΜ - Ελλάδας «στο πνεύμα της καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης» εξέφρασε λίγο μετά την ορκωμοσία του, κατά την ομιλία του στη Βουλή ο νέος πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ.
«Χωρίς να παραμελήσω τις σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, θα ήθελα να τονίσω ότι θα επικεντρώσω ιδιαίτερα την προσοχή στις σχέσεις με την Ελλάδα με την οποία ανέκαθεν ήμασταν και θα είμαστε γείτονες», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα κάνω το παν ώστε οι σχέσεις των δύο χωρών να αναπτυχθούν στο πνεύμα της καλής γειτονίας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης».
«Αδιαμφισβήτητα, μοιραζόμαστε κοινές ευρωπαϊκές αξίες και το ίδιο ευρωπαϊκό όραμα, και ότι αντιλαμβανόμαστε τα Βαλκάνια ως την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού», σημείωσε ο Ιβάνοφ.
Μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του, δήλωσε ότι θα εργαστεί για την προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας του.
Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος, στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, είναι η ενίσχυση της ευρωατλαντικής πορείας της ΠΓΔΜ, σε συνδυασμό με την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.
Ωστόσο, οι εξουσίες του προέδρου της χώρας, κατά το Σύνταγμα, είναι περιορισμένες και για την προώθηση των προτεραιοτήτων αυτών θα απαιτηθεί συστηματικότερη και ενεργότερη ενασχόληση από την πλευρά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]