Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φεύγει από γ.γ. του ΝΑΤΟ και γίνεται στρατολογητής;

Ήρθε στην Ελλάδα και ζήτησε στρατιώτες!

Στην ανάγκη συνέχισης της συμμετοχής της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, επικεντρώθηκε ο απερχόμενος γραμματέας της Συμμαχίας, Γιαπ Ντε Χοπ Σέφερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή.
"Στη συνάντηση του Στρασβούργου και του Κιέλου αποφασίστηκε να υπάρξει μια νέα στρατιωτική προσέγγιση από πλευράς συμμαχίας. Είμαι σίγουρος, ότι υπό την ηγεσία σας θα συμμετάσχετε ως χώρα, δηλαδή η Ελλάδα, στην προσπάθεια προετοιμασίας, αυτής της νέας στρατηγικής αντίληψης, ενόψει και της επόμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ", υπογράμμισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.
Όπως τόνισε, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία έχουν αυξηθεί και σε αυτές εντάσσονται πλέον τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αλλά και η συνεχής προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
"Επιτρέψτε μου εξάλλου να προσθέσω στο σημείο αυτό ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις και τις αποστολές του ΝΑΤΟ πάντοτε υπήρξε και παραμένει πολύ σημαντική. Είναι εξαιρετικά σημαντικό και οι 28 σύμμαχοι να μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις αποστολές και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει", σημείωσε.
Όσον αφορά στη συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποστολή ελληνικών πολεμικών πλοίων για την καταπολέμηση "της πειρατείας και της τρομοκρατίας", στην ανατολική Αφρική.
Κ. Καραμανλής: Είχα μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία
Ο Κώστας Καραμανλής, από τη μεριά του, έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, λέγοντας πως "υπό την έμπειρη και ψύχραιμη καθοδήγησή του, το ΝΑΤΟ πέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων".
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Σέφερ για την εποικοδομιτική, όπως την αποκάλεσε, συνεργασία που είχε μαζί του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]