Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύσκολο να παραδεχτούν το λάθος τους οι λάτρεις του σχεδίου Ανάν

Βουβαμάρα έπεσε από όλους...

Δεν υπήρξε έστω κι ένας από όλους εκείνους τους αυτοαποκαλούμενους «εκσυγχρονιστές», Αθηνών τε και Λευκωσίας, υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν από το 2002, πολιτικούς, διανοούμενους, δημοσιογράφους, αρθρογράφους, «ειδικούς», «επιστημονικούς συνεργάτες», «τουρκολόγους», «διεθνολόγους» και τα τοιαύτα, που βεβαίωναν τον ελληνικό λαό (ελλαδικό και κυπριακό) από όλα τα ΜΜΕ, για τις δήθεν «καλές προθέσεις» και τη «σπουδαία συγκυρία» και το «μοναδικό μομέντουμ», του… «ισλαμο-δημοκράτη» Ερντογάν, να βγει - βρε αδελφέ - και να ζητήσει από τον λαό ένα έντιμο και ταπεινό «συγγνώμη», που λάθεψε πατόκορφα!
Να δείξει ανδρεία αυτοκριτικής για να παραδεχτεί, επιτέλους, «κάναμε λάθος, αλλιώς τα υπολογίζαμε κι αλλιώς μάς βγήκαν»!
Θυμάστε λ.χ. εκείνον τον πρόεδρο κότζαμ κόμματος που έτρεχε στην Άγκυρα με τις προσκλαύσεις του στον κ. Ερντογάν, το 2005, «Οδοιπόρος στα Σούσα», φωτογραφιζόταν έμπροσθεν του ερντογανικού “Hersey Turkiye Icin” («Τα Πάντα για την Τουρκία») και προθύμως ανέλαβε καθήκοντα υποζυγίου ίνα μεταφέρει την αίτηση ένταξης του κόμματος του Ερντογάν στους Ευρωπαίους και αγκομαχεί, εισέτι, υπέρ εντάξεως της Τουρκίας στην ΕΕ, παρά την 7ετία απόδειξης του… Ερντογανισμού;
Μουγγάθηκαν απαξάπαντες. Βουβάθηκαν. Όταν ο «εκλεκτός» τους, κ. Ερντογάν, επτά ήδη χρόνια στην εξουσία, κορδώνει και επαίρεται, καμαρώνει και θριαμβολογεί για τα όσα έχει επιτύχει ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ στο Κυπριακό, «χωρίς να αποσύρει έστω κι έναν στρατιώτη και χωρίς να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή εδάφους» στην Κύπρο, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Σφυρίζουν αδιάφορα! Αφού έχουν ήδη φλομώσει κόσμο και κοσμάκη με ψευδαισθήσεις τους περί δήθεν… «καλού Ερντογάν» και «κακών κεμαλιστών και στρατηγών»! Όταν οι ισλαμιστές διαβεβαίωναν, έναντι των κεμαλιστών ότι, «εμείς μπορούμε καλύτερα» (υπέρ Τουρκίας), οι παρ’ ημίν «ερντογανικοί» οπτασιάζονταν «εξευρωπαϊσμένη» Τουρκία, ιλαρότερη ίσως της… Ελβετίας, που έψαχνε επειγόντως δρομολόγια ναυσιπλοΐας για να αποσύρει οσονούπω τα μεχμετζίκ της από την Κύπρο και να λύσει κατ’ ευχήν το Κυπριακό! Δεν περνούσε απ’ το μυαλό τους ότι το «εμείς μπορούμε καλύτερα» αναφερόταν στην μηδενικού κόστους και διεθνώς επιβραβευόμενη συνέχιση του τουρκικού επεκτατισμού και περαιτέρω εδραίωση, επί επτά ήδη έτη, της τουρκικής κατοχής της Κύπρου.
Τώρα που επέλασε αυτοπροσώπως κι ο «αρχιτέκτων» της επταετούς νέο-οθωμανικής πολιτικής του Ερντογάν «τους», άρτι διορισθείς ως υπ.Εξ., κ. Νταβούτογλου, έμειναν χάσκοντας. Παραμιλώντας άλλ’ αντ’ άλλων, στην αποδεδειγμένη πολιτική τους ανεπάρκεια, των αποδεδειγμένα ανύπαρκτων προσόντων τους…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Πέντε το πολύ χρόνια «θητείας» - αν δεν «ανασχηματισθεί» νωρίτερα - ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας, ένα, δύο, το πολύ τρία χρόνια - όσο το τέκνο φοιτά στο λύκειο - οι Οργανωμένοι Γονείς και μια ολόκληρη ζωή, δεκαετιών καθημερινής εργασίας, στα σχολεία οι Καθηγητές και η ΟΕΛΜΕΚ, ποιοι απ’ όλους θα έπρεπε, άραγε, να έχουν την πιο βαρύνουσα γνώμη, μονιμότερα υπόλογοι έναντι της κοινωνίας και της συνείδησής τους;
Λάζ.Α.Μαύρος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]