Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Σε ισόβια καταδικάστηκαν μέλη της Χεζμπολάχ

Διέπραξαν σωρεία δολοφονιών στα Άδανα
στον πόλεμο κατά του κοσμικού κράτους


Δικαστήριο στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιαρμπακίρ επέβαλε την Τρίτη (12 Μαΐου) ποινές ισόβιας κάθειρξης σε τρία μέλη της ριζοσπαστικής Ισλαμικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, σχετικά με 32 δολοφονίες.
Πέντε άλλοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από έξι έως 14 χρόνια. Όλοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και συνενοχή στη δολοφονία 32 ανθρώπων από το 1993 μέχρι το 2001 στη νότια πόλη Άδανα και στη νοτιοανατολική πόλη Μπατμάν, στο πλαίσιο ένοπλης εκστρατείας της Χεζμπολάχ εναντίον του κοσμικού συστήματος της Τουρκίας.
Την Τρίτη, η Βουλγαρία ανακοίνωσε τη σύλληψη Τούρκου υπηκόου ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά ετών στην Τουρκία για κατηγορίες τρομοκρατίας.
Η συνοριακή αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα, γνωστός μόνο ως ΜΕ, τη Δευτέρα, κοντά στη βορειοδυτική πόλη Βιντίν, όταν πέρασε στη Βουλγαρία από τη Ρουμανία.
Ο ύποπτος κατεζητείτο από τις Τουρκικές αρχές με κατηγορίες "συμμετοχή στη και χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης THKP/C-Dev-Sol, καθώς επίσης διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών". Το 2007, Τουρκικό δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην του σε ποινή φυλάκισης επτά ετών.
Ο πόλεμος του κοσμικού κράτους στην Τουρκία κατά των φανατικών ισλαμιστών συνεχίζεται και δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως ο Ερντογάν έχει περάσει στην δεύτερη φάση "ξεκαθαρίσματος" απέναντι στο "βαθύ κράτος". Ισχυρίζονται μάλιστα πως σε μία επίδειξη δύναμης ξεδοντιάζει αργά, σταθερά και επιδεικτικά κατώτατα μέλη της Εργκένεκον, στέλνοντας έτσι σαφέστατο μήνυμα προς τους στρατηγούς πως εάν δεν "καθήσουν καλά" θα στραφεί και πάλι εναντίον τους.
Όμως, η εκστρατεία αυτή κατά της τρομοκρατίας, οφελεί τον Ταγίπ Ερντογάν και στην μάχη εντυπώσεων προς την δύση και ειδικότερα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες προσπαθεί να αποδείξει ότι χειρίζεται την κατάσταση και μπορούν να στηρίζονται σε αυτόν. Τι θα ζητήσει όμως ως "αντίδωρο" η Άγκυρα, τη στιγμή μάλιστα που ο λάτρης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Νταβούτογλου, ο επονομαζόμενος ως "γεράκι της Τουρκίας", βρίσκεται (ξαφνιάζοντας πολλούς) σε μία πολύ σημαντική θέση;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]