Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γενικός Γραμματέας της ΑΜ-Θ συμπεριφέρεται ως κυματοθραύστης των Τουρκικών προκλήσεων στη Θράκη!

Ζήτησε να αλλαχθεί η πρόσκληση

επειδή ήταν γραμμένη στα Τουρκικά


Εδώ και πολύ καιρό, τόσο το παρόν ιστολόγιο, όσο και άλλα ευαισθητοποιημένα ιστολόγια της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, είχαμε ανακοινώσει τις προσπάθειες για την ίδρυση Τράπεζας Τουρκικών συμφερόντων στην Θράκη και τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει στην οικονομική ζωή και ανάπτυξη της περιοχής.
Οι εξελίξεις, δυστυχώς, επιβεβαίωσαν τις πρώτες ανησυχίες μας και η ίδρυση συγκεκριμένης Τουρκικής Τράπεζας ανακοινώθηκε τόσο για την πόλη της Κομοτηνής, όσο και για την Αθήνα. Δεν γνωρίζουμε, δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε, ποιές θα είναι οι τυχόν αντιδράσεις (πολύ φοβούμαστε δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση) από την επίσημη πολιτεία, σχετικά με τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου τραπεζικού οργανισμού, αλλά η ερώτηση υπάρχει: μπορούν να εγγυηθούν οι επί των Αθηνών υπεύθυνοι-αρμόδιοι, πως δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην οικονομία της Θράκης; (π.χ. συνεχείς κατασχέσεις περιουσιών δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν κάποια στιγμή στις υποχρεώσεις τους έναντι της Τράπεζας, θα άλλαζε το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Εάν μάλιστα, η τράπεζα ακολουθήσει επιθετική πολιτική, δανειοδοτώντας και επιχειρηματίες ή ιδιώτες που δεν έχουν δυνατότητα αποπληρωμής, τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως ο ιδιοκτησιακός χάρτης της περιοχής θα αλλάξει δραματικά και οι ιδιοκτησίες θα περάσουν στα χέρια της Τράπεζας, δηλαδή σε Τουρκικά χέρια και συμφέροντα. Να θυμίσουμε μήπως στο σημείο αυτό την συνθήκη της Λωζάνης και τι αναφέρεται σε αυτήν;)

Όπως μας πληροφόρησε, λοιπόν, το πολύ καλό ιστολόγιο της Κομοτηνής PiazzaDelPopolo, η Τράπεζα προχωρά στα εγκαίνιά της λειτουργίας της και απέστειλε χιλιάδες προσκλήσεις σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και στις τοπικές αρχές. Ανάμεσα στους αποδέκτες των προσκλήσεων αυτών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος παραλαμβάνοντας την πρόσκληση, που του απέστειλε η Τράπεζα ZIRAAT, την επέστρεψε ως απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα, για την μη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και την αναφορά της Κομοτηνής σαν «Γκιουμουλτζίνα» και ζήτησε την άμεση ανάκλησή της.
Το κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
Κύριε διευθυντά,
Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που μου απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για την Χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της Τουρκικής και της Αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα. Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησή σας αυτής.

Κατόπιν αυτών, το ιστολόγιο προτείνει να ξανασκεφθεί η Αθήνα πολύ σοβαρά αυτά που έχουν προγραμματισθεί από την Τουρκία για την περιοχή της Θράκης. Το σημαντικό δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και κάποια άλλα πράγματα, όπως η πατρίδα, όπως η αξιοπρέπεια, όπως οι άνθρωποι που μένουν στην περιοχή της Θράκης και που συνεχίζουν ακατάπαυστα (αλλά και ηλιθιωδώς) να πιστεύουν πως το Ελληνικό κράτος δεν τους έχει ξεχάσει και πως πολύ σύντομα θα αποκαταστήσει όλα τα κακώς γενόμενα του παρελθόντος, εξασφαλίζοντας τους κατοίκους και την περιοχή.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]