Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα της Ντόρας με αποδέκτες Σκόπια και Άγκυρα

Να μάθουν να ακούνε την Ελλάδα

Tην πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της ευρωατλαντικής πορείας της ΠΓΔΜ και της ευρωπαϊκής προοπτικής της Άγκυρας, υπό τις γνωστές προϋποθέσεις, επανέλαβε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα εκδήλωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα: «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική: Προκλήσεις και προοπτικές».
Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε για άλλη μία φορά τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωατλαντική πορεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και αναφερόμενη συγκεκριμένα στα Σκόπια τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα ολόκληρης της συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) προς τους γείτονές μας ήταν σαφές: πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν λύση από κοινού με την Ελλάδα προκειμένου να λάβουν πρόσκληση για ένταξη στην ευρω-ατλαντική οικογένεια».

Σημείωσε ακόμη πως η χώρα μας με επιμονή, ρεαλισμό και αυτοπεποίθηση συνεχίζει να επιδιώκει μια λύση κοινά αποδεκτή μέσω της διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε όμως πως «η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας επιδίδεται σε μια εξωτερική πολιτική που διακατέχεται από τα κακά βαλκανικά σύνδρομα του παρελθόντος. Λυπάμαι γι΄ αυτό διότι βλάπτει κυρίως το λαό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Στη συνέχεια τάχθηκε εκ νέου υπέρ της πλήρους ένταξης της Αγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας πως «το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας είναι στα δικά της χέρια». «Πρέπει να περάσει από τα λόγια στα έργα. Αυτή πρέπει να δείξει ότι έχει τις ικανότητες και την πολιτική βούληση να ανταποκριθεί στα κριτήρια που της έχουν θέσει τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχουν λευκές επιταγές» συμπλήρωσε.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]