Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και οι παραβιάσεις των Τούρκων... συνεχίζονται...

Παραβιάσεις με... πλήρη οπλισμό!

Με μία υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι, η οποία είχε αρκετά επιθετικά χαρακτηριστικά, απάντησε την Πέμπτη η τουρκική πλευρά στην πρόσφατη διεξαγωγή της άσκησης «Τολμηρός Τοξότης». Η υπέρπτηση έγινε από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία στις 15:14 αποσπάστηκαν από τον σχηματισμό τους και πέταξαν επάνω από το Φαρμακονήσι, σε χαμηλό ύψος, 500 ποδών (120 μέτρων).
Περίπου δέκα λεπτά αργότερα δύο ελληνικά μαχητικά εντόπισαν τα τουρκικά και τα πλησίασαν στην περιοχή νοτίως της Ικαρίας, όπου η διαδικασία αναχαίτισης εξελίχθηκε σε... εικονική αερομαχία ώσπου στις 15:30 τα αεροσκάφη να αποχωρήσουν από την περιοχή.
Συνολικά 16 τουρκικά αεροσκάφη, σε δύο σχηματισμούς, πραγματοποίησαν 11 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Τα μισά από αυτά ήταν οπλισμένα.

Η πτήση των τουρκικών μαχητικών δεν ήταν πρωτοφανές περιστατικό, καθώς το τελευταίο διάστημα ο εναέριος χώρος του Φαρμακονησίου έχει μετατραπεί πολλές φορές σε θέατρο παραβιάσεων από την πλευρά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και εικονικών αερομαχιών με ελληνικά αεροσκάφη.
Ωστόσο από κάποιους ερμηνεύθηκε ως τουρκική απάντηση στον «Τολμηρό Τοξότη» και οι εκτιμήσεις των ίδιων πηγών ερμήνευαν έτσι και τους λόγους για τους οποίους τα ελληνικά επιτελεία και τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών δεν επιθυμούσαν να δοθούν μεγάλες διαστάσεις στη διεξαγωγή της άσκησης προ τριημέρου.
Σε πολιτικούς κύκλους διατυπώνονται ανησυχίες ότι στο Αιγαίο ενδέχεται να κλιμακωθούν οι εντάσεις το προσεχές διάστημα και από τις αρχές του νέου χρόνου.
Από τουρκικής πλευράς έχει ήδη επιχειρηθεί να περιγραφεί εκ νέου σκηνικό έντασης στην περιοχή των Ιμίων και σχετικά δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ αναφέρονταν, για παράδειγμα, προ ημερών σε παραβιάσεις τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά αλιευτικά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]