Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα: Αίμα, Καπνοί και Συντρίμμια!

Δυστυχώς... αυτοκτονήσαμε!!!

Όσοι είχατε την ψευδαίσθηση ότι στην Ελλάδα το πολίτευμα ήταν Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, μετά τα χαοτικά όσο και τραγικά γεγονότα των τελευταίων πέντε ημερών θα έχετε, υποθέτω, πειστεί ότι το "πολίτευμά" μας είναι Αναρχία. Με άλλα λόγια, οι Έλληνες, αυτοί οι μισέλληνες, εκτός από εχθροί του νόμου, είναι και ηλίθιοι.
Ναι, ΕΙΜΑΣΤΕ ηλίθιοι, διότι από το πρωί μέχρι το βράδυ κι από το βράδυ μέχρι το πρωί η μόνη μας μέριμνα, εκτός από τη μα****α, είναι πώς ν’ αυτοκαταστραφούμε, πώς να κόψουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε, πώς να κατεδαφίσουμε ό,τι συμπτωματικά έχει μείνει ακόμη όρθιο, πώς να εκμεταλλευτούμε και να βγάλουμε τα μάτια ο ένας του άλλου, πώς να κάνουμε τη χώρα μας περίγελο των εθνών, τραγικό παράδειγμα προς αποφυγή, θλιβερό ανέκδοτο της ιστορίας. Και με τη συνδρομή των κουκουλοφόρων το κατορθώσαμε, οι αθεόφοβοι!
Η Ελληνική "μαγκιά", κοινώς ασυδοσία, έκανε πάλι το “θαύμα” της.
Ένα άτυχο και τραγικό, για θύμα και για θύτη, γεγονός – ο φόνος ενός δεκαπεντάχρονου – ήταν αρκετό για να ξεταπώσει το κοχλάζον καζάνι της αγανάκτησης όλων προς όλους και της οργής επί δικαίων και αδίκων μιας εγωκεντρικής κοινωνίας χωρίς συνεκτικό ιστό που δε γνωρίζει να ζητάει συγνώμη, που δεν έμαθε να συγχωρεί, που μισεί θανάσιμα τους νόμους…


Επί τέλους! Αυτό το εθνικό “όραμα” της αυτοκαταστροφής, μετά από σκληρή δουλειά και φιλότιμες προσπάθειες δεκαετιών,
1
: Των ανελέητα αλληλομισούμενων κομματικών θιάσων – εφτάψυχο γαρ το εμφυλιοπολεμικό σύνδρομο, ωιμέ!
2: Των εν σκανδάλοις μονίμως εμπλεκομένων και τη διαφθορά υποθαλπουσών ανίκανων κυβερνήσεών μας,
3: Των διαπλεκόμενων και αλειτούργητων λειτουργών της Θέμιδος,
4: Των χωρίς ιερό και όσιο παχυλοαμειβόμενων (πάνω και κάτω από το τραπέζι) νεολάγνων λαϊκιστών και υστερικά εις τα τηλεοπτικά παράθυρα σκυλοκαυγαδιζόντων μωροδημοσιογράφων – αυτεπάγγελτων εισαγγελέων, και “σωτήρων” των αδυνάτων!
5: Της άθεης και παραδόπιστης θρησκευτικής ηγεσίας,
6: Της εκτός τόπου και χρόνου, κατά πάντα και δια πάντα αναποτελεσματικής "πνευματικής" (πανεπιστημιακής) ηγεσίας,
7: Της προκλητικά αχόρταγης και διεφθαρμένης πλουτοκρατίας,
8: Του κατακερματισμένου και από πολιτικά κόμματα καπελωμένου και ξεπουλημένου συνδικαλιστικού κινήματος,
9: Της σάπιας και αναποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης,
10: Και μιας οργισμένης νεολαίας του "φέρε, δώσε και παράτα μας" – γέννημα-θρέμμα και εικόνα μιας εκφυλισμένης και τα πάντα εκφυλίζουσας υλιστικής κοινωνίας και εγωκεντρικής κουλτούρας – που πιστεύει πως έχει μόνο δικαιώματα, μη αναγνωρίζοντας κανένα χρέος και σεβασμό προς το σύνολο και την πατρίδα. Μιας νεολαίας που στο σχολείο πάει για χαβαλέ και (σ)καταλήψεις και στο φροντιστήριο πληρώνει για να περάσει την τάξη. Μιας νεολαίας που πιστεύει ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Επί τέλους, λέω, το εθνικό μας αυτοκαταστροφικό “όραμα”, μέσα από αίμα, καπνούς, συντρίμμια και πλιάτσικο πήρε σάρκα και οστά και η σύγχρονη Ελλάδα, ματωμένη, καπνισμένη και ταπεινωμένη απομυθοποιήθηκε… Αυτό είναι που λέει, "πεθαίνοντας από την πολλή Δημοκρατία"...
Με το φόνο του άτυχου Αλέξανδρου, το Σύμπαν είχε συνωμοτήσει να φανεί ποιοι είμαστε: ο τρισάθλιος, αμετανόητος εαυτός μας! Οι μάσκες έπεσαν, τα φκιασίδια ξέφτισαν, το φύλο συκής, με το οποίο με χίλια ζόρια και επί δεκαετίες προσπαθούσαμε να κρύψουμε την ασχήμια μας, έπεσε! Και ο βασιλιάς ήταν γυμνός! Γυμνή ποζάρει τώρα η Ελλάδα, η πανέμορφη πατρίδα μας , απ’ όλα εκείνα τ' απαραίτητα 'ενδύματα' που συνιστούν μια ευνομούμενη πολιτεία, ένα Κράτος με υπόσταση, αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό. Γυμνή από αρχές και αξίες. Γυμνή από αγάπη και αλληλοσεβασμό των πολιτών της. Γυμνή από κοινό νου και ένα στοιχειώδες υγιές ένστικτο αυτοσυντήρησης. Σακάτικο είναι το Κράτος μας και ανήμπορο να προστατέψει τους πολίτες.
Και τώρα; Τι περιμένουμε τώρα; Τι θα βγει μέσα από τα συντρίμμια; Εγώ δεν περιμένω τίποτα. Όταν τα αδιάντροπα και ανεύθυνα πολιτικά μας κόμματα, και κυρίως οι θλιβεροί αρχηγίσκοι τους, δε μπόρεσαν να ομονοήσουν μπροστά στους κινδύνους μιας τέτοιας πρωτοφανούς εθνικής κρίσης, τι μπορώ να περιμένω; ΤΙΠΟΤΑ!!! Και δεν πάνε να γίνουν εκλογές, δεν πάνε να γίνουν πολυκομματικές κυβερνήσεις – μιλάμε για ανέκδοτο – η Ελλάδα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Δεν μου αρέσει να είμαι απαισιόδοξη, αλλά ούτε μπορώ ν’ αγνοήσω τη νομοτέλεια των γεγονότων. Όπως συμβαίνει και με τα άτομα, ένας λαός θερίζει αυτό που σπέρνει. Και η νεολαία θα θερίσει αναπόφευκτα εκείνο που έσπειρε η προηγούμενη γενιά, η γενιά των πατέρων της, που το μόνο τους “ιδανικό” ήταν η συσσώρευση υλικών αγαθών με οποιεσδήποτε εκπτώσεις στις άφθαρτες αρχές και αξίες. Όσο κι αν επιμείνει η νεολαία στον πετροπόλεμο και στις χυδαίες ύβρεις εναντίον αστυνομικών, όσες ξένες περιουσίες κι αν ρημάξει, με τη συνδρομή των συντρόφων κουκουλοφόρων, για να εκτονώσει το θυμό και την οργή της, τα αιτήματά της – εδώ που τα λέμε, μακάρι τα παιδιά να γνώριζαν τι ακριβώς διεκδικούν – δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν. Διότι απλούστατα, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!!!
Δυστυχώς, από δω και πέρα, τίποτα δεν θα είναι πλέον σαν πρώτα… Οι σκεπτόμενοι και σεβόμενοι τον εαυτό τους Έλληνες θα ντρέπονται να ομολογήσουν την εθνικότητά τους ενώπιον των ξένων, για να μη γίνουν αντικείμενο χλεύης ή οίκτου, ή έστω για να μη βρεθούν στην ανάγκη να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Από δω και πέρα, όσοι διατηρούν ακόμη αρχές και αξίες, όσοι έχουν φιλότιμο, δε θα βρίσκουν τίποτα σε τούτη τη χώρα για να είναι υπερήφανοι. Από δω και πέρα, έχει νομοτελειακά δρομολογηθεί για την Ελλάδα ένας ολισθηρός κατήφορος χωρίς επιστροφή, ένας Χειμώνας χωρίς επικείμενη Άνοιξη… Οποιοσδήποτε πρόσθετος πετροπόλεμος ή μολοτοφοπόλεμος κατά αστυνομικών κι αν επακολουθήσει, οποιοιδήποτε εμπρησμοί κατά της περιουσίας αθώων πολιτών κι αν γίνουν από την οργισμένη νεολαία ή τους αντεθνικά συμφέροντα εξυπηρετούντες αδίστακτους κουκουλοφόρους, οποιαδήποτε Κυβέρνηση κι αν ακολουθήσει την ομολογουμένως και κατά πάντα άχρηστη Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, οι πληγές που άνοιξε στην καρδιά του έθνους αυτό το τραγικό πενθήμερο της αυτοκαταστροφής δύσκολα θα επουλωθούν…
Μακάρι, το εύχομαι ολόψυχα, να διαψευστώ! Πού ξέρεις, μπορεί να βρεθεί κανένας εξωγήινος να μας κάνει μαζικό εξορκισμό από τα εθνικά μας δαιμόνια και συλλογική ψυχοθεραπεία. Τότε θα υπήρχε ίσως κάποια ελπίδα νάρθει άσπρη μέρα και για μας...
Στη συνέχεια θα παραθέσω τίτλους και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που μου ματώνουν την καρδιά:

«Το λίκνο της Δημοκρατίας στο χάος στην Ελλάδα» http://www.thestar.com/news/world/article/551276

«Η Αθηναϊκή Δημοκρατία στα ερείπια» http://www.greekads.com/gr/node/1008

«Υπό τον τίτλο “Η Ελλάδα χωρίς κράτος” η Γαλλική εφημερίδα “Le Μonde” δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της κύριο άρθρο, όπου μεταξύ άλλων τονίζονται τα κάτωθι: “Οι εξεγέρσεις που σαρώνουν εδώ και τρεις ημέρες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις και κυρίως την Αθήνα καταδεικνύουν τις ανισορροπίες μιας κοινωνίας η οποία μέσα σε λίγα χρόνια πέρασε από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη”.» ΤΟ ΒΗΜΑ on line - Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

«‘Η Ελλάδα ντρέπεται για τους εξεγερμένους της»
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/dec/09/greece-democracy-riots

«Κοινωνικές ταραχές στην Ελλάδα: Δημοκρατία ή Αναρχία;»
«Εμείς οι πολίτες του “τρίτου κόσμου” διαβάζαμε ότι η Ελλάδα είναι το λίκνο της σύγχρονης δημοκρατίας. Η φράση “Ελληνικός Πολιτισμός” φέρνει στο νου μας τις εικόνες του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, και των Ολυμπιακών. Όμως, οι εξελισσόμενες ταραχές εξ αιτίας του φόνου ενός εφήβου από έναν Αστυνομικό διαφωτίζουν κάποιον ως προς τις κρυφές και άσχημες πλευρές της Δυτικής Δημοκρατίας. Οι μασκοφόροι πλιατσικολόγοι έχουν βγάλει τη μάσκα όχι μόνο της διεφθαρμένης Ελληνικής Κυβέρνησης και των πολιτικών, αλλά ίσως και του ίδιου του Ελληνικού πολιτισμού που δεν είναι τόσο ειδυλλιακός όσο φαίνεται από μακριά. (…)
Όλα αυτά τα γεγονότα συντρίβουν τη ρομαντική αντίληψη που είχε κάποιος για τον ειδυλλιακό κόσμο της Δύσης. Στην πραγματικότητα ο τρόπος της βίας, οι υποκείμενες αιτίες και η πολιτική δεν είναι διαφορετικά από εκείνα που βιώνουμε εδώ στο Νεπάλ, εκτός του ότι αντίθετα με την Ευρωπαϊκή Ελλάδα, το Νεπάλ είναι μια φτωχή χώρα – ασήμαντη για να κάνει ειδήσεις στα παγκόσμια Μέσα Επικοινωνίας.»
http://drdivas.wordpress.com/2008/12/10/social-turmoils-in-greece-democracy-or-anarchy/

Και τώρα μερικά χαρακτηριστικά σχόλια μαθητών και φοιτητών, καλεσμένων στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Αποδείξεις και στην Πολιτική», τη νύχτα της 10ης προς 11η Δεκεμβρίου 2008.

«Πώς θα αισθανθούμε ασφαλείς σε μια εξωτερική απειλή όταν δε νιώθουμε ασφαλείς μέσα στη χώρα μας;»

«Η δολοφονία του Αλέξανδρου δεν ήταν η αιτία αλλά η αφορμή για την εξέγερσή μας. Ο Αλέξανδρος ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.»

«Βαρέθηκα να σας ακούω (τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους) να τσακώνεστε στα τηλεοπτικά παράθυρα. Έχετε τίποτα θετικό να μας δώσετε;»


«Ναι, ήμασταν κι εμείς οι μαθητές που πετάγαμε πέτρες και τα σπάγαμε. Δεν ήταν μόνο οι 'γνωστοί-άγνωστοι' κουκουλοφόροι.»

«Εγώ σκεπτόμουνα να πάω στη σχολή αστυφυλάκων, αλλά τώρα το μετάνιωσα. Γιατί να γίνω αστυφύλακας; Για να περνάω και να με φτύνουν, και να με βρίζουν;»

Θα κλείσω με απόσπασμα από άρθρο του καθηγητή της Παντείου κ. Γιάννη Βούλγαρη στα ΝΕΑ ( "Η οργή της ανημπόριας" - 11/11/2008) που πρέπει να προβληματίσουν όλους:
«Θα ήταν μακροπρόθεσμα δραματικό οι νεώτερες γενιές των Γυμνασίων και των Λυκείων να πολιτικοποιηθούν με βάση τους κώδικες των Εξαρχείων και των "μπαχαλάκηδων", θεωρώντας ότι έτσι θα αποκαταστήσουμε τρόπους επικοινωνίας και μελλοντικού επηρεασμού. Το βλέπουμε ήδη μπροστά μας. Θέλουμε να "πολιτικοποιήσουμε" μια γενιά με την εντύπωση ότι το Κράτος είναι το Αστυνομικό Τμήμα; Ότι η πεμπτουσία της πολιτικής είναι το απολίτικο, σχεδόν φασιστικό "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι";
Ζούμε το ξέσπασμα μιας πολιτικά πληγωμένης κοινωνίας που έχει συσσωρεύσει εντάσεις πριν ακόμα από την κρίση. Προτού επανέλθουμε στην πολιτική ρουτίνα, προτού υποταχτούμε και πάλι στους απατεώνες λαϊκιστές των μίντια που ντύθηκαν την προβιά του "αντιεξουσιαστή", ας εκμεταλλευτούμε το πρόσκαιρο φως της αστραπής για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του ξεχαρβαλώματος και το κόστος της γενικευμένης δημαγωγίας. Γιατί έρχονται πιο δύσκολοι καιροί, καθώς μόλις τώρα μας αγγίζουν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης.»

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]