Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός προσπαθεί να βάλει "φωτιά" στην χώρα;

Είναι εμφανής η προσπάθεια

αποσταθεροποίησης της χώρας...

Η επιστολή ενός Έλληνα φοιτητή από την Ιταλία, που με ψύχραιμο μάτι και όντας νέος άνθρωπος, καταγράφει τις δικές του σκέψεις γι αυτά που ζήσαμε και που ζούμε...
"Είμαι φοιτητής στην Ιταλία και παρακολουθώ τα γεγονότα μέσω πολυάριθμων blogs αλλά και ηλεκτρονικών μέσων (εφημερίδες, δημοσιογραφικές ιστοσελίδες κλπ). Προσπαθώ να σχηματίσω άποψη και να αποτιμήσω τη βαρύτητα των όσων διαδραματίζονται.
Πολλά ιστολόγια ανάλογα με τον ιδεολογικό προσανατολισμό τους παρουσιάζουν και μια εκδοχή για τα γεγονότα που κατά την άποψή μου δεν είναι παρά μια συνισταμένη των αιτίων που βρίσκονται πίσω απο τις ταραχές. Δεν μπορώ να δεχτώ οτι πίσω απο τα γεγονότα βρίσκεται ΕΝΑ μυαλό, ΜΙΑ ομάδα ανθρώπων.
Αντίθετα πιστεύω οτι είναι διάφορες ομάδες που για τους δικούς τους λόγους κάνουν ό,τι κάνουν. Πολλές μαρτυρίες μιλάνε για 15 χρονους και 16 χρονους μαθητές. Δε μπορώ να πιστέψω οτι είναι όργανα του ΣΟΡΟΣ όπως γράφεται σε πολλά ιστολόγια.Προσοχή, όχι οτι αποκλείω την ανάμιξη ξένων δυνάμεων, κάθε άλλο μάλιστα.Αν πέρσι στις πυρκαγιές είχα αμφιβολίες φέτος πλεόν δεν έχω οτι πρέπει να υπάρχει ΚΑΙ κάτι άλλο πίσω απο όλα αυτα.
Είναι εμφανής η προσπάθεια αποσταθεροποίησης με πολλά και διάφορα αποτελέσματα για τη χώρα...

1. Πολιτική αστάθεια: ακόμα και αν μια κυβέρνηση πρέπει να φύγει, αυτό πρέπει να γίνεται -σε δημοκρατικά καθεστώτα- μέσα απο τις εκλογές.

2. Καταρράκωση του πολιτικού και κοινωνικού γοήτρου της χώρας. Στο εξωτερικό η εικόνα που δίνεται είναι μιας χώρας παραδομένης στο έλεος των καταστροφέων.Τα αποτελέσματα θα φανούν απο τον τουρισμό μέχρι τις ξένες επενδύσεις.

3. Χειροτέρεψη του ήδη άσχημου οικονομικού κλίματος στην αγορά

4. Ψυχολογική βία στους πολίτες, απαισιοδοξία και ανασφάλεια.

Είναι αλήθεια οτι οι πρόσφατες συμφωνίες που έκλεισε ο Καραμανλής με Ρώσους και Κινέζους απο πολλούς δεν είναι αρεστές. Επίσσης το Βέτο στην ένταξη της FYROM τον στοχοποίησε στην απερχόμενη (εύχομαι όχι και στην επερχόμενη) κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτά είναι αρκετά για να πρέπει να φύγει κατά τους αμερικάνους. Όμως είναι και ικανές αυτές οι συνθήκες για να υποκινήσουν όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε αυτές τις μέρες; Πιστεύω οτι δεν είναι αν δεν υποβόσκει μια γενικευμένη δυσαρέσκεια στην κοινωνία. Μια νεολαία χωρίς ΕΛΠΙΔΑ εύκολα χειραγωγείται. Επιμένω οτι τα 15 χρονα που βγήκαν να σπάσουν και να κάψουν δεν βγήκαν για τον ΣΟΡΟΣ. Βγήκαν γιατί είναι μια γενιά χωρίς ΕΛΠΙΔΑ χωρίς διαφαινόμενη προοπτική για κάτι καλύτερο. Είναι μια γενιά που μεγάλωσε αποτομα, που ξύπνησε απο το playstation και δεν βρήκε τίποτα άξιο για να αγωνιστεί και να πιστέψει.Είναι μια γενιά που όλη μέρα ποτίζεται το δηλητήριο του Ζαχόπουλου, του Βατοπεδίου, των ομολόγων, της ακατάσχετης σκανδαλολογίας, της ατιμώρητης ζαρντινιέρας, όλου αυτού του τηλεοπτικού οχετού που μολύνει την ψυχολογία κάθε νέου ανθρώπου. Όλη αυτή η ενέργεια κάπου πρέπει να διοχετευτεί, τις τελευταίες μέρες είδαμε πού. Θα μου πείτε, καλά τα σκάνδαλα δεν υπάρχουν στι εξωτερικό; Γιατί πρέπει στην Ελλάδα να γίνεται όλο αυτό και όχι αλλού; Πολύ απλά γιατί στο εξωτερικό (τουλάχιστον στην βόρεια Ιταλία) δεν προβάλονται απο τα ΜΜΕ με τον τρόπο που προβάλονται στην ελλάδα. Δεν διαβρώνουν την πίστη του πολίτη στο πολιτικό σύστημα και δεν κλονίζουν το κοινωνικό οικοδόμημα. Στην ιταλία μετά απο ένα τέτοιο περιστατικό όπως ο φόνος του Αλέξη δεν θα έβγαιναν οι 15 χρονοι στους δρόμους να σπάσει ό,τι βρει μπροστά του. Γιατί έχει συναίσθηση οτι το αυτοκίνητο που τυχαία βρέθηκε μπροστά του ΔΕΝ είναι σύμβολο του κράτους ή του “συστήματος” αλλά του εργάτη, του μεροκαματιάρη. Για να το κάνει αυτό κάποιος πρέπει α) Να μην πιστεύει σε τίποτα, να έχει απογοητευτεί πλήρως ή β) να είναι προβοκάτορας καθοδηγούμενος. Τίποτα απο τα δύο δεν θα συνέβαινε. Θα περίμεναν τη δίκη και αν αυτή ήταν πασιφανώς στημένη τότε θα άρχιζαν οι διαδηλώσεις και ίσως τα έκτροπα.

Το συμπέρασμα είναι οτι πρέπει να υπάρχει φωτιά που να σιγοβράζει - έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια - ωστε ο ξένος δάκτυλος αν υπάρχει (που υπάρχει) να την μετατρέψει σε πυρκαγιά".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]