Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραιτείται ο Μεντβέντεφ και επανέρχεται ο Πούτιν;

Σενάρια για παραίτηση Μεντβέντεφ

και εκλογή Πούτιν στην προεδρία


Ο Ρώσος πρόεδρος Νμίτρι Μεντβέντεφ ενδέχεται να παραιτηθεί από τη θέση του το 2009 αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Vedomosti» επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο.
Χθες ο Μεντβέντεφ πρότεινε την αύξηση του χρόνου θητείας του προέδρου της χώρας στα έξι από τα τέσσερα χρόνια, βήμα για το οποίο η εφημερίδα αναφέρει ότι αποτελεί σχέδιο του Βλαντισλάβ Ζουρκόφ, υψηλόβαθμου στελέχους του επιτελείου του Μεντβέντεφ.

Βάσει του σχεδίου ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύνταγμα και σε αντιλαϊκές κοινωνικές αλλαγές, ώστε ο Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Με βάση αυτό το σενάριο ο Μεντβέντεφ ενδέχεται να παραιτηθεί νωρίτερα και να γίνουν εκλογές το 2009.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Πούτιν, σημερινός πρωθυπουργός της Ρωσίας, θα μπορέσει μετά να γίνει πρόεδρος για δύο εξαετείς θητείες από το 2009 έως το 2021. Η εφημερίδα επικαλείται εκπρόσωπο του Πούτιν ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει γιατί να μην επιστρέψει στην ηγεσία της χώρας ο νυν πρωθυπουργός το 2009.
Οι επενδυτές που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα από την χρηματοπιστωτική κρίση που επηρέασε την ανάπτυξη της Ρωσίας, προσπαθούν να καταλάβουν ποιος ηγείται της χώρας. Θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για το πώς η σημερινή κατάσταση, με τον Μεντβέντεφ πρόεδρο και τον Πούτιν πρωθυπουργό, μπορεί να αλλάξει. Χθες κατά τη ομιλία του Μεντβέντεφ προς το ρωσικό έθνος, το Χρηματιστήριο της Μόσχας έχασε όλα τα κέρδη που είχε πραγματοποιήσει την Τρίτη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]