Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων θυμούνται και προβάλουν τις «πιέσεις» και την «αδιαλλαξία» της Ελλάδας προς τον ήρωα Γκρούεφσκι


Ο Γκρούεφσκι χτίζει στον εθνικισμό


καταστρέφοντας τη χώρα του


Τα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ των Σκοπίων σήμερα ασχολούνται με την «αναβίωση» από τις «μάχες» των δύο τελευταίων ετών που έδωσε ο «ηρωϊκός» πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι!

Σκοπός τους είναι να μονοπωλήσουν το πρόσωπο του νεαρού πολιτικού και να «αναδείξουν» αλλά και να «γιγαντώσουν» τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε στο πέρασμα του χρόνου ο πατριώτης Γκρούεφσκι. Ταυτόχρονα, μέσα από τα κείμενα που παρουσιάζουν, σκοπεύουν να μετατρέψουν την Ελλάδα ως υπεύθυνη του αδιεξόδου, η οποία χρησιμοποιώντας κάθε μέσο (σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση) κλείνει τις πόρτες της ανάπτυξης και της ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ στην παγκόσμια κοινότητα και την παγκόσμια οικονομία.


Ο συνδυασμός, γίνεται με τη χρήση εικόνων του Ελληνικού στρατού που «καταπιέζει» τους αδελφούς τους στην Φλώρινα! Η παράλληλη αυτή δημοσίευση λειτουργεί άκρως εθνικιστικά και συσπειρώνει τους Σκοπιανούς απέναντι σε έναν στρατιωτικό κίνδυνο…!

Παίζουν με την φωτιά πλέον ο Γκρούεφσκι με τα φερέφωνά του. Και το κάνουν αυτό εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να απαντήσει, όπως δεν απάντησε στις πλείστες όσες προκλήσεις δέχτηκε στο παρελθόν.

Οι προσπάθειες του Γκρούεφσκι επικεντρώνονται πλέον στην ηρωοποίησή του και στην ανάδειξή του ως «μέγα πολιτικού», ο οποίος βάλλεται αλλά αντέχει και προχωρά στο έργο του για την ικανοποίηση των δικαίων όλων των «Μακεδόνων», εντός της ΠΓΔΜ, αλλά κυρίως αυτών που βρίσκονται στην Φλώρινα και της ευρύτερη περιοχή της (Βόρεια Ελλάδα), δηλαδή των «Αιγεατών Μακεδόνων»!!!

Ο αλυτρωτικός χαρακτήρας της εθνικιστικής πολιτικής γίνεται πλέον το «όπλο πλαγίων χτυπημάτων» που χρησιμοποιεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός όποτε επιθυμεί να τραβήξει τα βλέμματα (των Ελλήνων αλλά κυρίως των Σκοπιανών) προς το μέρος του. Ο εγωκεντρισμός του και η ανάγκη του να εγκαθιδρύσει την μικρή του αυτοκρατορία στις μέγιστες δυνατές βάσεις και να «μονιμοποιηθεί» ο ίδιος στην θέση του πρωθυπουργού, έχουν φέρει το κρατίδιο των Σκοπίων σε μία δύσκολη καμπή, κατά την οποία αποκλείεται από την Ε.Ε., απομακρύνεται από την δημοκρατία και σχοινοβατεί ανάμεσα στην ειρήνη και σε έναν εμφύλιο πόλεμο με το Αλβανικό στοιχείο (το οποίο δείχνει να χάνει πλέον την υπομονή του απέναντι στον αλαζόνα νεανίσκο πρωθυπουργό)…

Οι προκλήσεις για τον Νίκολα Γκρούεφσκι είναι τεράστιες, εάν θέλει να εξυπηρετήσει τα πραγματικά συμφέροντα της ΠΓΔΜ, ο ίδιος όμως δείχνει πως πλέον έχει πάρει προσωπικές αποφάσεις, με «πατριωτικό» προσωπείο, χρησιμοποιώντας τον εθνικισμό και «μη δημοκρατικές πρακτικές» προς όφελος του ίδιου και της συνέχισης της ύπαρξής του.

Οι προκλήσεις διευρύνουν τους ορίζοντες των απαιτήσεων, οδηγούν σε αλλαγές, μικρές ή μεγάλες, αλλά και οδηγούν και σε αλλαγές προσώπων, που διακατέχονται από νέες ιδέες και οράματα… Οι κίνδυνοι, αντίθετα, συσπειρώνουν και οδηγούν σε απομονωτισμό εάν δεν υπάρξει σύντομη επίλυση ή εκτόνωσή τους, αλλά διατηρούν πρόσωπα που προτείνονται ως ικανά προς τη διαχείριση και την γενικότερη αντιμετώπισή τους.

Ανάμεσα στις προκλήσεις και τους κινδύνους, ο Γκρούεφσκι έχει προτιμήσει τους κινδύνους…


Κωνσταντίνος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]