Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δηλώσεις Γκρούεφσκι σχετικά με την αρνητική έκθεση της Ε.Ε. για έναρξη συνομιλιών με τα Σκόπια

Θα διορθώσουμε όλα όσα πρέπει

«Οι δηλώσεις ενός κράτους - μέλους της Ε.Ε. ότι αν δε βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος, θα εμποδίσει την ένταξή μας στην Ενωση, μας αποθαρρύνουν. Αυτό, όμως, που μας θλίβει περισσότερο είναι ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση σε αυτές τις δηλώσεις από τα άλλα μέλη της Ένωσης».
Τα παραπάνω δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, αφού παρέλαβε την Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα του, όπου υπάρχει σαφής αναφορά στο θέμα της ονομασίας και στις σχέσεις καλής γειτονίας ως προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε..

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου συνέντευξης Τύπου με τον εκπρόσωπο της Ε.Ε. στα Σκόπια, Έρβαν Φουερέ, για ποιο λόγο η χώρα του αποτυγχάνει για μια ακόμη φορά, να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο κ. Γκρούεφσκι παρέπεμψε στο κεφάλαιο της Έκθεσης, το οποίο εμπεριέχει αρνητικές εκτιμήσεις για τις εκλογές και τον πολιτικό διάλογο και σε κάποιο βαθμό, το μέρος που αναφέρεται στη δημόσια διοίκηση.
Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας αφού χαρακτήρισε ως ρεαλιστική την έκθεση, δεσμεύθηκε να προσπαθήσει να διορθώσει τα μειονεκτήματα που επισημάνθηκαν στα συμπεράσματα της Έκθεσης, που είχαν ως αποτέλεσμα να μη λάβει η ΠΓΔΜ ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM), κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ως αποκλειστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι ενώ η ΠΓΔΜ έχει λάβει εδώ και τρία χρόνια καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, δεν έχει λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]