Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Βερολίνο απέλασε 69 Αφγανούς


Μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για παροχή ασύλου

Μια ομάδα 69 Αφγανών προσφύγων, οι αιτήσεις των οποίων για την παροχή ασύλου δεν έγιναν δεκτές στη Γερμανία, έφτασαν σήμερα στην πατρίδα τους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα Αφγανών που απελαύνονται από τη Γερμανία από τον Δεκέμβριο του 2016 οπότε τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο αυτό.

Οι 69 Αφγανοί έφτασαν στην Καμπούλ στις 08:40 (τοπική ώρα, 07:10 ώρα Ελλάδας) με μια ειδική πτήση από το Μόναχο, δήλωσαν Γερμανοί αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ένας αξιωματούχος που εργάζεται στην υπηρεσία μετανάστευσης της Γερμανίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραβίασε τη συμφωνία να μην τοποθετεί περισσότερους από 50 επιβάτες σε αυτού του είδους τις πτήσεις. Όταν ρώτησε σχετικά, η γερμανική αστυνομία τού απάντησε ότι ήθελε να αναπληρώσει για τον μικρό αριθμό επιβατών σε προηγούμενες πτήσεις.

Μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη ομάδα Αφγανών που είχε απελαθεί από τη Γερμανία αποτελούταν από 34 άτομα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 14 επιχειρήσεις απέλασης που αφορούσαν συνολικά περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Το Βερολίνο είχε σταματήσει τις μαζικές απελάσεις Αφγανών μετά την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2017 στην Καμπούλ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 90 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 400.

Όμως οι απελάσεις ξεκίνησαν και πάλι τον Σεπτέμβριο και αφορούν τρεις κατηγορίες ατόμων: ύποπτους τρομοκράτες, εγκληματίες και όσους δεν συνεργάστηκαν με τη γερμανική κυβέρνηση στην αναζήτηση των εγγράφων τους.

Οι απελάσεις αυτές όμως πραγματοποιούνται την ώρα που η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν επιδεινώνεται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]