Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τίμησαν και οι τουρκοχαφιέδες της Θράκης την… εθνική τους επέτειο!

Ανακοινώσεις για την επέτειο της Μάχης των Δαρδανελίων (1914-1915) από τουρκοσυλλόγους, ενώ οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής παρέστησαν και αυτοπροσώπως στις σχετικές εκδηλώσεις που έγιναν επί τουρκικού εδάφους…
 
    Εθνική εορτή είχαμε εμείς χτες (και πιο συγκεκριμένα, για να παραφράσω και την παλιά εκείνη, εξαιρετική φράση του Ντίνου Χριστιανόπουλου, τιμήσαμε τους ήρωες που έχυσαν κάποτε το αίμα τους, για να μπορούν τα σημερινά νεοελληνέζικα σούργελα να βλέπουν ανενόχλητα…«Σουλεϊμάν» και «Φατμαγκιούλ»)!  

    Κάποιοι συντοπίτες μας όμως και … «συνέλληνές» μας φαίνεται πως τη δική τους … εθνική επέτειο την τίμησαν ακριβώς μία εβδομάδα νωρίτερα. Ο λόγος για τις ιστορικές μάχες των Δαρδανελίων (=Τσανάκκαλε) και της Καλλίπολης του 1914 και 1915  μεταξύ Αντάντ και Οθωμανών, στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου έχασαν τη ζωή τους πολλές δεκάδες χιλιάδων Τούρκων, αλλά από την άλλη και Αυστραλών και Νεοζηλανδών (που πολεμούσαν ως σύμμαχοι των Βρετανών). Αυτές τις μάχες τις τιμούν οι φίλοι μας οι Τούρκοι (ως μνημείο ηρωισμού και εθνικής αντίστασης), αλλά φυσικά, όπως καταλάβατε, τις τιμούν και οι καθ’ ημάς χαφιέδες τους (ψευτομουφτήδες, τουρκοσύλλογοι και λοιποί προξενοκίνητοι φορείς).  

    Δείτε για παράδειγμα την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 18 Μαρτίου το γνωστό – και παράνομο – άντρο τουρκισμού που αυτο-αποκαλείται «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», στην οποία αναγράφεται ότι «οι ναυμαχίες που συνέβησαν μεταξύ Νοεμβρίου του 1914 και 18 Μαρτίου 1915 στα στενά των Δαρδανελίων, αποτελούν η κάθε μια τους από μια μυθική νίκη που γέμισαν τις σελίδες της τουρκικής ιστορίας. Στις 18 Μαρτίου που τιμούνται οι μάρτυρες, τιμούμε με σεβασμό καταρχήν τον αρχιτέκτονα αυτής της νίκης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, και ζητάμε το έλεος του Θεού για τους γενναίους μάρτυρες μας που θυσίασαν τις ζωές τους στις μάχες του Τσανάκκαλε»!

    Δείτε όμως και άλλους δύο…αξιότιμους συντοπίτες μας που δεν άντεξαν να μείνουν μακριά και ταξίδεψαν ως τα Δαρδανέλια, για να παραστούν αυτοπροσώπως στις εκεί εκδηλώσεις και να τιμήσουν το…μέγα γεγονός της…εθνικής Ιστορίας τους! Ο λόγος βέβαια για τους ψευτομουφτήδες Αχμέτ Μέτε (Ξάνθης) και Ιμπραήμ Σερήφ (Κομοτηνής), που (όπως μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του τελευταίου) στις 18 Μαρτίου «μετείχαν στην τελετή τιμή του Τσανάκκαλε». 
Και συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα (μετάφραση tourkikanea.gr):

    «Στην τελετή που οργανώθηκε στο Τσανάκκαλε επ’ ευκαιρία της 98ης επετείου από τη νίκη του Τσανάκκαλε, μετείχε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.
    Μετά από την τελετή, στον χώρο του μνημείου πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο (βλ. τη 2η φωτογραφία, όπου δίπλα στον Μέτε μπορείτε μάλιστα να διακρίνετε και τον άλλο…δυτικοθρακιώτη συντοπίτη μας – και νυν Υπουργό Υγείας της Τουρκίας - Μεχμέτ Μουεζίνογλου). Αργότερα μαζί με τον υφυπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Χασάν Καμίλ Γιλμάζ πήγαν στη μουφτεία του Ετζεαμπάτ.
    Οι μουφτήδες μας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον υπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ (σ.σ. εμ βέβαια, μια που πήγαν, να μη δώσουν δηλαδή κι αναφορά στο…αφεντικό;), ενώ μετά από το βραδινό γεύμα μετείχαν σε μεβλίτ (σ.σ. είδος επιμνημόσυνης δέησης) που αναγνώσθηκε μέσα στο τζαμί Γκαζί Σουλεϊμάν Πασά της Καλλίπολης (βλ. 3η φωτογραφία). 

    Μετά το μεβλίτ οι μουφτήδες μας έδωσαν συνεντεύξεις στο τηλεοπτικό κανάλι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet TV). (σ.σ. όπως βλέπετε και στην 4η φωτογραφία)» 
    Το ερώτημα που θα έκανε ο οποιοσδήποτε στοιχειωδώς σκεπτόμενος είναι φυσικά πολύ απλό: αν όλοι αυτοί ήταν  πράκτορες (εννοούμε ΚΑΙ επισήμως) της Τουρκίας, τι παραπάνω άραγε θα μπορούσαν να κάνουν; Μην το πολυψάχνετε! Απολύτως τίποτε!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]