Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φροντιστήριο για επιτυχή εισαγωγή στο Δημόσιο

Χιλιάδες πτυχιούχοι παρακολουθούν

μαθήματα για να πετύχουν

στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ


Σε 50.000 υπολογίζονται οι πτυχιούχοι ΑΕΙ- ΤΕΙ που παρακολουθούν μαθήματα φέτος στα περίπου 700 φροντιστήρια για να πετύχουν στους διαγωνισμούς πρόσληψης στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ), στους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικών, Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τραπέζης της Ελλάδος, του Λιμενικού Σώματος, των Δικαστών, καθώς και στο Τεστ Γνώσεων και Δεξιοτήτων.

Εκατοντάδες φροντιστήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλες σχεδόν τις πόλεις παραδίδουν μαθήματα για όλων των ειδών τους διαγωνισμούς για πρόσληψη στο Δημόσιο, το τεστ δεξιοτήτων, τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και για τους διαγωνισμούς των Εκπαιδευτικών.
Τη 12ετία 1994- 2005 συνολικά 1.580.642 άτομα κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στους Διαγωνισμούς και στις Προκηρύξεις προσλήψεων με σειρά προτεραιότητας του ΑΣΕΠ (131 χιλιάδες κατά μέσο όρο τον χρόνο). Το 2006 232.000 υποψήφιοι διεκδίκησαν μια θέση στον Δημόσιο Τομέα μέσω ΑΣΕΠ. Το 2007 υπήρξε απογείωση: οι υποψήφιοι έφθασαν περίπου τις 500.000! Συνολικά την περίοδο 2000- 2008 οι αιτήσεις για συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ έφθασαν τα 2.000.000. Έως τον Φεβρουάριο του 2009, πρόκειται να διεξαχθούν τρεις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ, οι οποίοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΑΣΕΠ προσελκύουν περίπου 300.000 υποψηφίους. Μόνο για το Τεστ Δεξιοτήτων ήδη έχουν κατατεθεί 176.000 αιτήσεις συμμετοχής, για τον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών σχετικά με την πλήρωση 5.072 θέσεων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή περισσότεροι από 70.000 εκπαιδευτικοί, ενώ για τις 877 θέσεις του διαγωνισμού του υπουργείου Οικονομικών εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 65.000 υποψήφιοι.
Το ελιξίριο του ανταγωνισμού
Τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και υποαπασχόλησης σε συνδυασμό με μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ανασφάλειας δημιουργούν έντονο ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα οι προσφερόμενες θέσεις στον δημόσιο τομέα να αδυνατούν να καλύψουν την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση των υποψηφίων. Έτσι, για παράδειγμα, στον προσεχή διαγωνισμό εκπαιδευτικών του Δημοσίου η σχέση υποψηφίων και προσφερόμενων θέσεων αναμένεται να είναι 1:14, στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης η σχέση θέσεωνεισακτέων θα είναι 1:12, ενώ στον διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να είναι 1:8.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]