Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προετοιμάζεται η Ελλάδα για τη Χάγη

Ορίστηκε ο Έλληνας ad hoc Δικαστής

Ως Έλληνας ad hoc Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μετά την πρόσφατη προσφυγή της ΠΓΔΜ ορίσθηκε ο διεθνούς φήμης Έλληνας καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και ακαδημαϊκός Εμμανουήλ Ρούκουνας, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος.
Ως Agent (αντίκλητος) της Ελλάδας ορίσθηκαν ο πρέσβης Γεώργιος Σαββαΐδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία Κωνσταντίνος Ράλλης (ΠΥΑ') και η Νομική Σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Τελαλιάν.

Επίσης, όπως αναφέρει στη σχετική δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, αποφασίστηκε η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με διεθνή ομάδα νομικών συμβούλων και καθηγητών εγνωσμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού, εξειδικευμένων στο Διεθνές Δίκαιο με πλούσια εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Τέλος, στο υπουργείο Εξωτερικών συγκροτήθηκαν δύο ομάδες μελέτης και στήριξης των νομικών και ιστορικών πτυχών του ζητήματος, αντιστοίχως.
«Η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις αυτές της ελληνικής κυβέρνησης.
Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση και των λοιπών πολιτικών κομμάτων», καταλήγει η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]