Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυπριακό διάβημα για τουρκική παρενόχληση

Καταγγέλεται η Τουρκική προκλητικότητα

Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε αυτό


Η Κύπρος διεκδικεί πλήρως τα δικαιώματά της, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, και σε καμιά περίπτωση δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα που έχει ως κράτος, τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, σχολιάζοντας επεισόδιο, κατά το οποίο τουρκικό πολεμικό σκάφος παρενόχλησε ερευνητικό σκάφος στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.
«Αυτές οι κινήσεις είναι παράνομες, παραβιάζουν τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από τη δική μας πλευρά» είπε ο κ. Κυπριανού.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει προβεί σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στους αρμόδιους Επιτρόπους.
Είπε ότι διαβήματα έγιναν και προς τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στις πρεσβείες των χωρών τους στην Κύπρο.
Το επεισόδιο έγινε στις 13 Νοεμβρίου, σε απόσταση 27 ναυτικών μιλίων νοτίως της Πάφου και καταγγέλθηκε την επομένη από τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι το ερευνητικό σκάφος, υπό τη σημαία της Νορβηγίας, συνεχίζει τις έρευνες σε άλλη περιοχή, η οποία είχε καθοριστεί προηγουμένως.
Ανέφερε ακόμη ότι η ενέργεια της Τουρκίας ενόχλησε τρίτες χώρες, οι οποίες έχουν συμφέροντα στην περιοχή και επιθυμούν εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας, όπως η Βρετανία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]