Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φίλιπ Ρίκερ και Ιλίνκα Μίτρεβα οι κρυφοί διαπραγματευτές ΗΠΑ και Σκοπίων

Ένα ατύχημα πρόδωσε

την ανίερη ΗΠΑ-Σκοπίων


Μία διαρροή υγραερίου και το ξέσπασμα μίας πυρκαγιάς σε ένα γνωστότατο ρεστοράν των Σκοπίων, στάθηκαν η αφορμή προκειμένου να ξεσκεπασθεί το μυστήριο που κάλυπτε την «παράνομη» σχέση μεταξύ Σκοπίων και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια, Φίλιπ Ρίκερ πετάχτηκε έντρομος στο δρόμο και μάταια προσπαθούσαν οι άντρες ασφαλείας του να τον κρύψουν από τους διερχόμενους. Δίπλα του η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, προσπαθούσε να συνέλθει και ταυτόχρονα φρόντιζε ώστε να μην γίνει αντιληπτή η παρουσία του αμερικανού αξιωματούχου…

Εις μάτην όμως... Τόσο οι περαστικοί, όσο και τα τηλεοπτικά συνεργεία που έφτασαν αμέσως επιτόπου στον τόπο της πυρκαγιάς, αναγνώρισαν στο πρόσωπο του κυρίου Ρίκερ τον πρέσβη των ΗΠΑ και τα νέα δεν άργησαν να διαδοθούν. Η συνάντηση των «διαπραγματευτών» έγινε γνωστή και εξέθεσε και τις δύο πλευρές (εδώ επαληθεύεται το ρητό: "ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη").
Δεν αποτελεί μυστήριο πως τα ελεγχόμενα από τον κ. Γκρούεφσκι ΜΜΕ αποκάλυψαν την «άτυπη συνάντηση». Είναι γνωστό πως η «πόρτα» που έφαγε κατάμουτρα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός από τον Μπάρακ Ομπάμα, ήταν κάτι που δεν άρεσε τόσο στον ίδιο τον Γκρούεφσκι όσο και στο σκοπιανό λόμπι των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη «στροφή» αντιμετώπισης ουσιαστικά εξέθεσε τον ίδιο τον αμερικανό πρέσβη και την «πολιτική ουδετερότητας» που διαφημίζουν οι ΗΠΑ. Ήταν ένα μήνυμα από τον «τσαλακωμένο» νεανίσκο πρωθυπουργό, προς το Στέητ Ντηπάρτμεντ. Ένα μήνυμα σαφές: «Θα αποκαλύψω τον ρόλο σας και το πραγματικό σας πρόσωπο σε όλους».
Η συγκεκριμένη στάση όμως αναμένεται να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα στον Γκρούεφσκι, που δείχνει πλέον να έχει συνειδητοποιήσει πως έχει μείνει αβοήθητος και απομακρύνονται από κοντά του αυτοί που μέχρι χθες τον στήριζαν και τον προέτρεπαν σε συγκεκριμένες ενέργειες. Η «στροφή» αυτή σηματοδοτεί αυτόματα και την επιλογή του Σκοπιανού πρωθυπουργού να απομονωθεί και να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς πλέον εχθρούς.
Η σημερινή προσφυγή στη Χάγη βρήκε αντίθετη σύσσωμη την αντιπολίτευση, αλλά εξανάγκασε τον Τσερβένκοφσκι να μετακινηθεί προς τις θέσεις του Γκρούεφσκι, χάνοντας τον ρόλο του «ήπιου και διαλλακτικού πολιτικού», εξισώνοντάς τον αυτόματα με τις πολιτικές θέσεις (περί ονομασίας) του ακραίου και εθνικιστή Γκρούεφσκι.
Η μάχη, που φαίνεται πως ξεκινάει μέσα στα Σκόπια, θα είναι αδυσώπητη και θα μοιάζει με τον καβγά δύο ζητιάνων που μαλώνουν για μία λεμονόκουπα!!! Και ας ξεχνάνε πως γι αυτή την λεμονόκουπα ενδιαφέρονται η Αλβανία και η Βουλγαρία...

Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]