Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ε.Ε.: Ενημέρωσε εκ των υστέρων

Υποτίμησε ο Γκρούεφσκι την Ε.Ε.

Η σκοπιανή κυβέρνηση ενημέρωσε εκ των υστέρων την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα κράτη-μέλη για την προσφυγή εναντίον της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία θεωρεί ότι η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών παραμένει απαραίτητη.
Ενημερωθήκαμε για το θέμα αυτό μετά την κατάθεση της προσφυγής, όπως κάθε άλλο κράτος-μέλος, σε συνάντηση που οργανώθηκε (προχθές) στα Σκόπια και είδαμε και τις αναφορές για το θέμα στον Τύπο, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του αρμόδιου επίτροπου για τη διεύρυνση, κ. Ολι Ρεν.

Πάντως, η εκπρόσωπος απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας της ενέργειας αυτής της σκοπιανής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Επιτροπή σημειώνει την προσφυγή στο ΔΔ της Χάγης σχετικά με την ερμηνεία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, ενώ πρόσθεσε ότι το Δικαστήριο είναι εκείνο που θα κρίνει τώρα κατά πόσο μπορεί να δεχθεί την προσφυγή. Ανέφερε επίσης ότι η Κομισιόν σημειώνει τη δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διαδικασία του ΔΔ της Χάγης.
Για το θέμα της ονομασίας, τόνισε ότι η Επιτροπή έχει σημειώσει την ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης ότι εν αναμονή του ορισμού νέου διαπραγματευτή, διατηρεί την ισχυρά δέσμευσή της υπέρ όλων των πτυχών της ενδιάμεσης συμφωνίας και ειδικά της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων υπό τη μεσολάβηση του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]