Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πάγωμα των διαπραγματεύσεων επιδιώκει ο Γκρούεφσκι με την προσφυγή στη Χάγη

Χρονική μετακύλιση του αδιεξόδου

Η προσφυγή της ΠΓΔΜ στο Δικαστήριο της Χάγης σε βάρος της Ελλάδας, για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, οδηγεί εκ των πραγμάτων, με ευθύνη της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για το όνομα σε πλήρη αναστολή αν όχι πάγωμα.
Η ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης στο Δικαστήριο, σύμφωνα με υπολογισμούς, θα χρειαστεί από 2 έως 5 έτη και είναι ευνόητο ότι στο διάστημα αυτό πολύ δύσκολα οι δύο πλευρές θα «μετακινηθούν» από τις θέσεις τους προς έναν συμβιβασμό.
Επιπροσθέτως, και η ίδια η «μακροημέρευση» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς και οι δύο πλευρές στο Δικαστήριο της Χάγης θα επικαλεστούν παραβιάσεις άρθρων της Συμφωνίας αυτής.
Έτσι, επιβεβαιώνονται πλέον οι "φωνές" εκείνες που επέμεναν πως ο Γκρούεφσκι θα επιδιώξει το "πάγωμα" των συζητήσεων επί του ονόματος προκειμένου να αντιμετωπίσει την θερμή εσωτερική πολιτική κατάσταση στα Σκόπια χωρίς να "χρεωθεί" οποιαδήποτε αποτυχία ή παρέκκλιση από τις ακραίες εθνικιστικές του εξαγγελίες.
Αποδεικνύει λοιπόν περίτρανα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τον χαρακτήρα του ευθυνόφοβου που του έχει αποδοθεί, επίσης όμως ξεσκεπάζει (μερικώς) τις προθέσεις του για το πως αντιλαμβάνεται την "δημοκρατία", αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον των Σκοπίων που τώρα μοιάζει πιό ζοφερό από ποτέ (μακριά από κάθε πιθανότητα εισόδου σε οποιοδήποτε μεγάλο διεθνή οργανισμό όπως το ΝΑΤΟ ή η Ευρωπαϊκή Ένωση).
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]