Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα πρόταση θα καταθέσει την Τρίτη ο Νίμιτς


Σε βαρύ κλίμα

ο νέος γύρος για το Σκοπιανό


Σε ένα όχι ιδιαίτερα αισιόδοξο κλίμα θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτωβρίου, η συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών για το ζήτημα της ονομασίας, πρέσβεις κ.κ. Βασιλάκη και Ντιμιτρόφ.
Οπως ανακοινώθηκε, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν αυτές θα είναι χωριστές ή κοινές συναντήσεις. Εχει προγραμματιστεί, όμως, κοινή συνάντηση την επόμενη μέρα το πρωί. Σύμφωνα, πάντως, με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρούεφσκι, τα Σκόπια εμμένουν στην πάγια θέση τους περί διπλής ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε, επίσης, ότι η τελευταία ενημέρωση που έχει από τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, είναι η αναγγελία ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, την ερχόμενη Τετάρτη θα υποβάλει τη νέα του πρόταση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.
Σχολιάζοντας χθες τις δηλώσεις Γκρούεφσκι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος, δήλωσε ότι «η συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η καλλιέργεια της μισαλλοδοξίας με ανυπόστατους ισχυρισμούς και εθνικιστικές κορόνες, αποκαλύπτουν σε όλη τη διεθνή κοινότητα τις πραγματικές προθέσεις του κ. Γκρούεφσκι και υπονομεύουν την προσπάθεια για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ». «Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να τον παρακολουθήσει στον ολισθηρό δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι συγκάλεσε για μεθαύριο, Δευτέρα, συνάντηση ηγετών πολιτικών κομμάτων, στην οποία είναι προσκεκλημένοι ο πρόεδρος της χώρας, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, και ο εκπρόσωπος της στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, Νίκολα Ντιμιτρόφ. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]