Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Ανάβουν τα αίματα" και πάλι μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας


Μόσχα: Η Τιφλίδα πίσω

από τη φονική έκρηξη

στο Τσχινβάλι


Την Τυφλίδα κατηγορεί η ρωσική γενική εισαγγελία για τη χθεσινή φονική έκρηξη στο Τσχινβάλι, πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, η γενική εισαγγελία αποφάνθηκε σήμερα πως πίσω από την φονική επίθεση (με θύματα επτά Ρώσους στρατιωτικούς -μεταξύ τους ένα υψηλόβαθμος- και άλλα δύο άτομα) βρίσκονται οι ειδικές υπηρεσίες της Γεωργίας.

«Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα έχει όλους τους λόγους να πιστεύει ότι η έκρηξη στο Τσχινβάλι οργανώθηκε από τις ειδικές γεωργιανές υπηρεσίες, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην αποσχισθείσα δημοκρατία», δήλωσε επίσημη πηγή της εισαγγελίας στη Μόσχα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η γενική εισαγγελία διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τρομοκρατική ενέργεια.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μεταξύ των επτά Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν από την έκρηξη, είναι και ο συνταγματάρχης Ιβάν Πέτρικ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης.
Από την πλευρά της η Τυφλίδα απέρριψε τις κατηγορίες των Ρώσων. Πρόκειται για μία τακτική που αποβλέπει στην καθυστέρηση της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γεωργίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]