Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία βρίσκεται σε άτυπο πόλεμο - Εσπευσμένα επέστρεψε ο Ερντογάν από το εξωτερικό


Δεκαπέντε Τούρκοι στρατιώτες

σκοτώθηκαν σε μάχες με αντάρτες

του PKK στα σύνορα Ιράκ και Ιράν


Τουλάχιστον 15 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία το Σάββατο.
Το CNN Turk και άλλα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν επίσης ότι τουλάχιστον 23 μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σκοτώθηκαν εκτός από τους στρατιώτες στην περιοχή Σεμντίνλι στα σύνορα Ιράκ-Ιράν.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο στρατός της Τουρκίας.

Επέστρεψε ο Ερντογάν από το εξωτερικό
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε στη μέση το επίσημο ταξίδι του στις χώρες της Κεντρικής Ασίας (Τουρκμενιστάν, Μογγολία), μετά την είδηση της πολύνεκρης επίθεσης των ανταρτών του ΡΚΚ εναντίον φυλακίου της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο Χακιάρι του Βορείου (Τουρκικού) Κουρδιστάν.
Ο Ερντογάν διέκοψε το ταξίδι του και επιστρέφει επειγόντως στην Τουρκία από το Τουρκμενιστάν, ακυρώνοντας το προγραμματισμένο επίσημο ταξίδι του στη Μογγολία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, από την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασκαμπάτ, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε ότι επιστρέφει στην Άγκυρα και συγκαλεί εκτάκτως το Ανώτατο Όργανο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας.
Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στος δημοσιογράφους, είπε:
"Η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που ζήσαμε και πάλι το Μάιο στην ίδια περιοχή. Έχουμε 15 νεκρούς, 2 αγνοούμενους, 20 τραυματίες και 23 τρομοκράτες νεκρούς. Το γεγονός αυτό χάλασε τον ενθουσιασμό του ταξιδιού μας και είμαι υποχρεωμένος να διακόψω το πρόγραμμα και να επιστρέψω στην Τουρκία, για να επανεξετάσουμε την πολιτκή μας στο θέμα.
Η τρομοκρατία είναι ένα φαινόμενο που δεν ξέρεις πότε, που και πώς θα δράσει. Εμείς θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα το αγώνα για την καταπολέμιση της τρομοκρατίας".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]