Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκτακτη σύνοδος στην Τουρκία

Θα δώσουν την εντολή στον στρατό;

Έκτακτη σύνοδο για να συζητήσουν την απάντηση που θα δώσει η Άγκυρα στην επίθεση ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν εναντίον του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία πραγματοποίησε το Σάββατο η κυβέρνηση της Τουρκίας και η διοίκηση του στρατού της χώρας.

Στην έκτακτη αυτή σύνοδο συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψή του στη Μογγολία και διέκοψε την επίσημη επίσκεψη από το Τουρκμενιστάν, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγκ, πολλοί στρατηγοί, υπουργοί και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και της αστυνομίας.
Νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα απαντήσει με αποφασιστικότητα. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με οποιοδήποτε τίμημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την κουρδική επίθεση καταδίκασε έντονα και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με πρόσφατο απολογισμό του τουρκικού στρατού, από το 1984 που ξεκίνησε ο ένοπλος αγώνας του PKK, έχουν χάσει τη ζωή τους 32.000 κούρδοι αντάρτες, περίπου 6.500 τούρκοι στρατιώτες και τουλάχιστον 5.500 πολίτες.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]