Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Οτσαλάν στέλνει μήνυμα μέσω των δικηγόρων του


Aμπντουλλάχ Οτσαλάν:


Το ΑΚΡ είναι η επίσημη

έκφραση της Χεζμπολλάχ


Την 1η Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη των δικηγόρων του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στη φυλακή του Ιμραλί.
Ο Οτζαλάν, κατά τη συνομιλία του με τους δικηγόρους του, διετύπωσε την άποψη ότι το ΑΚΡ συμπεριφέρεται προεκλογικά, πριν τις δημοτικές εκλογές, σαν να είναι η επίσημη έκφραση της Χεζμπολλάχ. Ο έγκλειστος Κούρδος ηγέτης είπε επίσης ότι η εξάρθρωση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ έγινε κατόπιν απαίτησης της MOSSAD, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στους φυλακισμένους Κούρδους στις φυλακές του Ιράν που κάνουν απεργία πείνας.

Οι τελευταίες απολογίες μου είναι σημαντικές
Ο Οτζαλάν, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δικηγόρους του μιλησε για το ρόλο της CIA, της MOSSAD και της MIT στην επιχείρηση της σύλληψής του και στο Κουρδικό γενικότερα, για τα σχέδια του AKP στις επικείμενες τοπικές εκλογές, για τις δηλώσεις του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, για την απεργία πείνας των έγκλειστων Κούρδων στις φυλακές του Ιράν και τις διεθνείς πολιτικές που αφορούν το ΡΚΚ και τα έθνη της Μέσης Ανατολής.
Ο Οτζαλάν, αναφερόμενος στα νέα απολογητικά υπομνήματά του, είπε:
“Η τελευταία απολογία μου είναι σημαντική. Εδώ υπάρχει μια τραγωδία (αναφέρεται στον τρόπο της σύλληψής του και στη φυλάκισή του, σ.τ.μ.). Η κατάσταση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί, να μάθει ο κόσμος τί και πώς έγινε. Αυτά πρέπει να γίνουν γνωστά. Αν δεν αποκαλυφθούν αυτά, δεν έχει καμιά σημασία η δίκη και η απολογία μου".
Αναφερόμενος σε μια ομιλία του Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο Οτζαλάν είπε:
"Ο Μπαϊκάλ είχε κάνει μια δήλωση για μένα. Η δήλωση εκείνη δεν έγινε χωρίς λόγο. Και ο Γιασάρ Μπουγιουκανίτ (πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ) τα ίδια έλεγε. Με είχαν παρομοιάσει με την Ρούντολφ Ές. Σκέφτηκα και προβληματίστηκα πολύ. Δεν μπορεί να είναι δική τους σκέψη. Από κάπου προέρχεται αυτή η άποψη. Πριν από 8-9 χρόνια διάβασα ένα κείμενο. Ήταν μια ανάλυση-εκτίμηση του Ισραήλ για μένα. Όταν την έφερα στο νου μου κατάλαβα ότι αυτή η παρομοίωση του Μπαϊκάλ για μένα προέρχεται από εκεί. Αυτή η εκτίμηση ανήκει στο Ισραήλ.
Όσο διέμενα στη Συρία είχαν κάνει πολλές έρευνες για μένα. Παρακολουθούσαν όλες μου τις κινήσεις. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Τη δική μου κίνηση και την πορεία του ΡΚΚ την παρομοίασαν με τον εθνικισμό του Χίτλερ. Παρομοίασαν την κατάσταση που επικρατούσε στη μεταπολεμική (μετά τον Α' ΠΠ) Γερμανία με το δικό μας (εθνικοαπελευθερωτικό) κίνημα. Έλεγαν επίσης ότι εκπροσωπούμε τους φτωχούς Κούρδους. Το ήξεραν αυτό".
Η συνέχεια εδώ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]