Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν ο ληστής είναι η τράπεζα... και θεατής το κράτος...

Απίστευτη καταγγελία:

Τράπεζα κατάσχεσε διαμέρισμα αξίας άνω

των 50.000 Ευρώ, για ένα χρέος 750 Ευρώ


.
Το αίσχος των τραπεζών αλλά και των τηλεοπτικών μέσων φάνηκε, μέσα απ’ αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα στον ALPHA.
Μια γυναίκα (με γυρισμένη την πλάτη) εμφανίστηκε σε ένα τηλεοπτικό «παράθυρο», καταγγέλλοντας, πως η τράπεζα της κατάσχεσε το 66 τ. μ. διαμέρισμά της, για ένα υπόλοιπο 750 Ευρώ που είχε απομείνει από ένα καταναλωτικό δάνειο που είχε πάρει, ύψους 3.000 Ευρώ. Το χειρότερο δε είναι, ότι η γυναίκα είναι καρκινοπαθής και σήμερα είναι στον δρόμο.

Τα όσα δήλωσε είναι συγκλονιστικά και φανερώνουν την αγυρτεία των τραπεζών και το καλά εδραιωμένο κύκλωμα κατασχέσεων που δρα στο παρασκήνιο. Τα λεγόμενα «κοράκια» χτύπησαν κι εδώ, παίρνοντας το διαμέρισμα για μόλις 15.000 Ευρώ, ενώ η αξία ξεπερνάει τις 50.000, μολονότι η γυναίκα ήταν σε υποτιθέμενη συνεννόηση με την τράπεζα για τακτοποίηση αυτού του υπολοίπου. Τελείως ξαφνικά της ανακοίνωσαν από την τράπεζα την ημερομηνία κατάσχεσης, την διαδικασία της οποίας είχαν δρομολογήσει ανενόχλητοι στο παρασκήνιο.
Η γυναίκα κατέφυγε σε όλους τους φορείς όπου μπορούσε να βρει το δίκιο της, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το τραγελαφικό είναι, πως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πήρε την εισήγηση, να καταφύγει στα …κανάλια! Απίστευτο και όμως αληθινό…
Το αποκορύφωμα της αφήγησης αυτής της γυναίκας ήταν η δήλωσή της, ότι απευθύνθηκε μέχρι και στο γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού, για να πάρει την απάντηση, ότι «δεν μπορούν να κάνουν δυστυχώς τίποτα, διότι ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται με τις τράπεζες»…
Δε θα μπω στην διαδικασία ανάλυσης και σχολιασμού των δικαιωμάτων του πολίτη, που δεν υπάρχει κράτος να τα υπερασπισθεί, ούτε θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες για την ανενόχλητη παρασκηνιακή δράση των παρατραπεζικών κυκλωμάτων (κοράκια). Θα αναφερθώ μόνο στην ψυχρή αντιμετώπιση της τραγικής αυτής περίπτωσης από πλευράς της παρουσιάστριας και των τριών σχολιαστών του σταθμού, που άδραξαν απλά την ευκαιρία για να κάνουν νούμερα για την AGB και να κατακεραυνώσουν τον πρωθυπουργό που δεν ...ευαισθητοποιήθηκε. Τι έκαναν όμως οι ίδιοι; Ποιο κοινωνικό πρόσωπο έδειξαν όταν απλά φρόντισαν να εξαντλήσουν δημοσιογραφικά το θέμα, το οποίο έκλεισε η παρουσιάστρια, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε(!) και ελπίζουμε να ακούει κάποιος και να παρέμβει»… Αυτό ήταν όλο. Το θέμα γι’ αυτούς έκλεισε δίχως ούτε καν να μπουν στην διαδικασία να αναφέρουν, τουλάχιστον, το όνομα της τράπεζας και να απαιτήσουν ανοικτά μια εξήγηση από την διοίκηση, μιας και η καταγγελία ήταν επιβεβαιωμένη μέσω εγγράφων που είχαν στα χέρια τους.
Αν αυτό το κράτος δηλώνει ότι είναι έτοιμο να σώσει το τραπεζικό σύστημα «δωρίζοντας» 25 δις και από την άλλη, το ίδιο αυτό τραπεζικό σύστημα καταληστεύει τον απλό πολίτη, από τον οποίο προέρχονται αυτά τα λεφτά, τότε πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για ΡΕΣΑΛΤΟ!!!
Εδώ έχουμε την συνεργασία ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΤΡΑΠΕΖΩΝ (στο μεταξύ μάθαμε ότι στη "συμμορία" έχουν μπει και οι καλόγεροι) για την λεηλασία της χώρας.
Κάνω έκκληση μ’ αυτό το άρθρο, να υψώσουμε φωνή, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η γυναίκα, να φανερωθεί η τράπεζα που τόλμησε να κατασχέσει το σπίτι της, και να ξεσκεπάσουμε και άλλα παρόμοια περιστατικά, διότι δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι.
Αύριο μπορεί να ήμαστε εμείς στη θέση αυτής της γυναίκας ή κάποιος πολύ δικός μας άνθρωπος. Και στο κάτω κάτω κι αυτή η γυναίκα ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.
Ας αναδείξουμε λοιπόν το θέμα όσο ποιο δυνατά γίνεται, ώστε να κινητοποιηθούν αυτοί που μπορούν και να βρεθεί έτσι μια λύση στο πρόβλημα αυτής της γυναίκας.
Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι, διότι αυτό θα σημαίνει ότι έχει χαθεί πια η ανθρωπιά κι ότι έχουμε κι εμείς αποκτηνωθεί και ήμαστε «μόνο λόγια» και ...«ωραίες ιδέες».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]