Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ντόρα μίλησε!!!...

Κωλυσιεργούν τα Σκόπια!


«Η Ελλάδα ούτε βραδυπορεί ούτε και βιάζεται» δήλωσε για το Σκοπιανό η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.
Η υπουργός εξωτερικών επέρριψε ευθύνες για την κωλυσιεργία στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας στην ηγεσία των Σκοπίων και επανέλαβε παλαιότερες τοποθετήσεις της περί διγλωσσίας και εθνικισμού στα Σκόπια.

Για την πρόταση Νίμιτς επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, διότι περιλαμβάνει θετικά και αρνητικά για την Ελλάδα σημεία, τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις.

Επέμεινε, όμως, για οριστική λύση, χωρίς αστερίσκους, εντός των πλαισίων των διεθνών οργανισμών, στη βάση της ενιαίας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και δίχως να υποχωρήσει η Ελλάδα από τις «κόκκινες γραμμές» της.
Έντονη η κριτική της αντιπολίτευσης
Ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν κράτησε τις απαραίτητες ισορροπίες και αποστάσεις.
Κι ενώ η κυρία Μπακογιάννη κατηγορεί τα Σκόπια για κωλυσιεργεία, στη Νέα Υόρκη βρίσκονται ήδη οι Σκοπιανοί διαπραγματευτές Νίκολα Ντιμιτρόφ και Μάρτιν Πρότουγκερ, όπου αναμένεται να επιδώσουν στον Μάθιου Νίμιτς τις παρατηρήσεις της ηγεσίας των Σκοπίων επί της τελευταίας πρότασης.
Απορίες επί των δηλώσεων Μπακογιάννη
Γιατί η Ελλάδα δεν βιάζεται, κυρία Μπακογιάννη, για να κλείσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων; Εάν η υπόθεση είχε γείρει προς το μέρος μας θα τρέχαμε, όπως είναι λογικό, για να τελειώνουμε πιά με τις αηδίες των Σκοπιανών. Εάν όμως η υπόθεση δεν πηγαίνει καθόλου καλά, τότε εμείς προσπαθούμε να καθυστερήσουμε την διαδικασία, ελπίζοντας στην τύχη και σε εξωγενείς (γνωστούς ή άγνωστους) παράγοντες που θα αλλάξουν την ροή των διαβουλεύσεων. Εάν λοιπόν, κυρία υπουργέ των Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν βιάζεστε για το συγκεκριμένο θέμα, τότε απλά ελπίζετε στην θεά τύχη ή ελπίζετε πως θα φέρετε τον Ελληνικό λαό προ τετελεσμένων ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει. Πάντως, απολύτως βέβαιο είναι πως δεν ελπίζετε στο να ξεχάσουν οι Έλληνες το θέμα της ονομασίας. Το είπε άλλος, πριν από εσάς και διαψεύσθηκε παταγωδώς...
Η κατηγορία για διγλωσσία των Σκοπίων, αν μη τι άλλο, είναι τεράστιο ψέμα. Κι αυτό, επειδή αγαπητή κυρία Μπακογιάννη, τα Σκόπια δεν άλλαξαν ούτε ένα εκατοστό θέση από τις αρχικές τους. Ήθελαν πάντα να λέγονται Μακεδονία το κρατίδιό τους, μόνο που προσφάτως προέκυψε πως θέλουν να ονομάζονται και μακεδόνες και το γλωσσκό κράμα πως χρησιμοποιούν, να αναγνωρισθεί ως μακεδονική γλώσσα!!!
Εκτός και εάν δεν τα γνωρίζατε ούτε εσείς κυρία Μπακογιάννη... μόνο που σε αυτή την περίπτωση αναρωτιέμαι, τι ήταν αυτό που υπογράψατε με την κυρία Ράις στις 26/6/2008 στη Νέα Υόρκη; Δεν αναφέρονταν όλες αυτές οι απαιτήσεις των Σκοπιανών; Αναφέρονταν άλλες;
Η μόνη διγλωσσία που υπάρχει, είναι αυτή του υπουργείου σας κυρία Μπακογιάννη, που άγεται και φέρεται από τις θέσεις των Σκοπιανών και των "φίλων" μας και που δεν έχει ξεκαθαρίσει προς τον Ελληνικό λαό, τους πολίτες που πληρώνουν τους παχυλότατους μισθούς σας, τι πράγματι συμβαίνει στο θέμα αυτό...
Για τα αρνητικά σημεία, θα ήθελα πράγματι να ρωτήσω κάτι πολύ απλό: Ποιά είναι αυτά; Και ρωτάω, επειδή όταν ανακοινώθηκε το πακέτο ιδεών Νίμιτς, αυτό που του έστειλε η αμερικανική πρεσβεία των Σκοπίων, εσείς προσωπικά κυρία Μπακογιάννη, αλλά και ολόκληρο το υπουργείο σας μόνο χορό που δεν στήσατε και διαρρέατε παντού πως ήταν η καλύτερη προσφορά που μας έγινε ποτέ!!!
Να θυμίσω στο σημείο αυτό, πως η προσφορά τελικά γίνεται από την Ελλάδα, η οποία καλείται (ούτε λίγο ούτε πολύ) να "ξεχάσει" μέρος της ιστορίας της και του πολιτισμού της, να αγνοήσει αγώνες που δόθηκαν και χιλιάδες νεκρούς, για να ικανοποιηθεί το αίτημα των Σκοπίων... Δεν μας γίνετε καμία προσφορά κυρία Μπακογιάνη... Παραχώρηση κάνουμε και μάλιστα μεγάλη... Το θέμα είναι εσείς πόσο μεγάλη παραχώρηση κάνατε ή κάνετε τελικά.
Και για να επανέλθω: ποιά είναι λοιπόν τα αρνητικά σημεία που βρήκατε τώρα; Και γιατί συνεχίζετε τις συνομιλίες με τον κ. Νίμιτς; Μήπως επειδή φοβάστε τις αντιδράσεις του; Καταγγείλτε τον διεθνώς, να τελειώνουμε μαζί του και με τον καθένα από αυτούς που θέλουν να παίζουν αισχρά παιχνίδια στην πλάτη μας... Αλλά, σκέφτομαι πονηρά, εάν καταγγείλει ο Νίμιτς εσάς; Αυτό ναι! Είναι πραγματικός φόβος...
Κυρία Μπακογιάννη, το έχω ξαναγράψει πως αποτελείτε πλέον βάρος μεγάλο για την εξωτερική πολιτική του τόπου. Αποχωρήστε και διευκολύνετε τις εξελίξεις και την χώρα. Και βιαστείτε...
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μια απορία έχω μωρέ Κωνσταντίνε…έτσι για να είμαι ειλικρινείς ποιο πολύ με τον εαυτό μου παρά με τους άλλους.
    Όχι ότι θέλω η αγαπώ την κ. Μπακογιαννη. Αντιθέτως δεν την έχω καθόλου εμπιστοσύνη.
    Άντε και έφυγε , άντε και μας έδωσε αυτήν την χαρά.
    Πες μου ποιος ή ποια έχουν τα Αχλάδια ή τα καρύδια να πάρουν την θέση της.
    Πολλοί θα πούνε…αν δεν υπάρχει ούτε ένας …καλό θα ήταν να πάμε να πνιγούμε.
    Το ίδιο θα πω και εγώ… αν δεν υπάρχει ούτε ένας να πάμε να πνιγούμε.
    Από τους 300σιους ..τρομάρα μας, ψάχνουμε να βρούμε τον έναν.
    Άντε και τον βρήκαμε. Θα τον αφήσουν οι άλλοι 299 ? να κάνει αυτό που ανέλαβε να τελειώσει? συν τα καρτάλια που παραμονεύουν να του ρουφήξουν το αίμα.
    Μήπως θα ήταν καλλίτερα να βρούμε τους 299 ¨χωριάτες¨ αλλά να ξέρουν τι θέλουν?.
    Αλλά ακόμα καλλίτερα να έχουμε έναν καλό τσομπάνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]