Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαμαρτυρήθηκαν τα Σκόπια για "αντιμακεδονικές προκλήσεις"!!!

Ξεπέρασαν τα όρια

της γελοιότητας τα Σκόπια


Δεν θέλουν να ακούσουν

καν τις Ελληνικές θέσεις


Απορρίπτει η Ελλάδα μέσω δηλώσεων της επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβεως Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τις αιτιάσεις που εξέφρασαν παράγοντες στα Σκόπια σχετικά με τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Πέτροφ, δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ότι «το υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά έντονα και καταδικάζει τις εκρήξεις εθνικισμού και σοβινισμού κατά της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου».

Ο κ. Πέτροφ ενημέρωσε ότι το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ θα ενημερώσει σχετικά όλους τους αρμόδιους διεθνείς θεσμούς, για το «θέμα» αυτό.
«Αυτή τη φορά καταγράψαμε το γεγονός και το οπτικό υλικό με τη μετάφραση θα το επιδώσουμε στους διεθνείς θεσμούς», δήλωσε ο κ. Πέτροφ.
Ερωτηθείς εάν θα επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας στην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο κ. Πέτροφ απάντησε ότι αυτή τη φορά η ΠΓΔΜ δεν θα επιλέξει κάτι τέτοιο, διότι «δεν υπάρχει λόγος να ακουστούν οι θέσεις και τα σχόλια της».
Ο κ. Πέτροφ, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποτελεί παραδοσιακή εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της άρνησης της Ελλάδας να υποταχθεί στην φασιστική Ιταλία το 1940. Στην εκδήλωση αυτή την προηγούμενη Τρίτη παρίστατο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς και υπουργοί Άμυνας των χωρών της περιοχής.
«Ενώπιον αυτών, τα μέλη του τακτικού Ελληνικού Στρατού παρελαύνοντας φώναζαν συνθήματα, όπως: «Η Μακεδονία είναι ελληνική», ότι «Το όνομα δεν πρόκειται να το δώσουν στους Σκοπιανούς» και παρόμοια», δήλωσε ο κ. Πέτροφ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι «η εκδήλωση αυτή εξελίχθηκε σε προβολή του εθνικισμού και σε πρόκληση έναντι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Καταδικάζοντας την πράξη αυτή, ο κ. Πέτροφ τόνισε ότι το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ θεωρεί ότι μια τέτοια πράξη, επίδειξης ισχύος και εχθρικότητας προς την ΠΓΔΜ, αντιβαίνει άμεσα τις δημόσιες δεσμεύσεις της κρατικής ηγεσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με τις σχέσεις καλής γειτονίας και την εποικοδομητική προσέγγιση της διαδικασίας επίλυσης των ανοικτών ζητημάτων μεταξύ των κρατών της περιοχής.
«Πολύ περισσότερο, η ανοικτή επίδειξη εθνικισμού και σοβινισμού, σε μία επίσημη εκδήλωση, δεν αρμόζει σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η οποία αυτοαποκαλείται προωθητής της δημοκρατίας στην περιοχή της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Πέτροφ.
Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ζόραν Κονιάνοφσκι, δήλωσε σήμερα ότι δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, διότι, όπως ανέφερε, είχε υποθέσει «ότι θα υπάρξουν αντιμακεδονικές προκλήσεις».
«Νομίζω ότι είναι σαφές για ποιο λόγο δεν πήγα στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες που είχαμε ήταν ότι θα συνέβαινε αυτό που συνέβη», πρόσθεσε ο κ. Κονιάνοφσκι.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται στο επίκεντρο των αναφορών των μέσων μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, τα οποία κάνουν λόγο για «προβοκάτσια και εθνικιστικές εξάρσεις από την πλευρά της Ελλάδας».
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ντνέβνικ», έχει τίτλο: «Η Ελλάδα με στρατό στον αγώνα για το όνομα».
Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία επικαλούνται δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, έφεδροι της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων παρέλασαν φωνάζοντας συνθήματα - «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Στους Μακεδόνες ρέει αίμα ελληνικό, στα Σκόπια δεν θα δώσουμε το όνομα αυτό».

Απάντηση της Ελληνίδος πρέσβεως στα Σκόπια

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Πέτροφ, ανέφερε:

«Από τις δηλώσεις του κ. Πέτροφ αντιλαμβάνομαι ότι η εδώ κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν τολμά να ακούσει τις ελληνικές θέσεις και επιχειρήματα. Σε κάθε περίπτωση, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Πέτροφ, σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, αναφέρθηκε σε συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δεν θα καλέσει την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια για να ζητήσει επεξηγήσεις, διότι θεωρεί ότι «δεν υπάρχει λόγος να ακουστούν οι θέσεις και τα σχόλια της».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το Υπουργείο Εξωτερικών (MoFA), της ¨Δημοκρατίας της Μακεδονίας¨, καταδικάζει το ξέσπασμα του εθνικισμού και σοβινισμού που στρέφεται κατά της ¨Δημοκρατίας της Μακεδονίας¨ που εκδηλώθηκε ,κατά την στρατιωτική παρέλαση ,που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Οκτωβρίου, ανέφερε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Zoran Petrov την Πέμπτη. (Σκόπια, 30 Οκτωβρίου (MIA) ).
    Παρακάτω λέει….
    Είπε ότι θα ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, - πάλι καλά που δεν το γράφουν Solun , γιατί έτσι το είπε –και ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνετε με τα πρότυπα και με τα δημοκρατικά ευρωπαϊκά δεδομένα, αποδειχθεί κατά τη στρατιωτική παρέλαση.
    Και παρακάτω πάλι λέει….
    Αυτή τη φορά έχουμε καταγράψει και μεταφράσει το βίντεο και θα πρέπει να υποβληθεί σε διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε Petrov.
    Και παρακάτω πάλι λέει….
    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Zoran Petrov είπε ¨αυτή τη φορά δεν θα σταλεί υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την έλληνα πρέσβη στα Σκόπια¨.
    http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=58252347&lId=2
    Δεν μεταφράζω τίποτα παρακάτω.
    Ανοίξτε τις πόρτες στο Δαφνί και την Σταυρούπολη και βγάλτε τους όλους έξω.
    Αδειάστε γραφεία και αποθήκες, κάντε χώρο. Βάλτε αντίσκηνα , ράντζα, κάτι κάντε.
    Σε λίγο σας έρχεται πελατεία.
    Διαβάσατε τη μας είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Zoran Petrov?
    Θα φωνάξει τον φίλο του που ξέρει καράτε και θα μας κάνει ντα.
    Και αν δεν μπορέσει ο φίλος του, τότε θα φωνάξει και τον θειο της κουμπάρας του θειου του μπακάλη που είναι δίπλα στον φούρναρη , να έρθει και αυτός.
    Και αν δεν μπορέσει και αυτός να μας κάνει ντα , τότε θα φωνάξει τον σπιτονοικοκύρη του …να μας ζητάει βίζα.
    Και γιατί πρέπει να μας δώσει βίζα εμείς από αύριο στις παρελάσεις θα τραγουδάμε……μια ωραία πεταλούδα….!!! και αυτός Μακεδονία ξακουστή…!!!
    Τρελός παπάς τον βάφτισε?- αν είναι και βαφτισμένος – ή κουζουλή μαμή τον ξεγέννησε?.
    Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι χάνουν …λάδια.
    Τώρα θα σκεφτόμαστε ότι είναι μαστουρωμένοι. ¨Μπας¨?
    Ρε τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν μ α ζ ο χ ι ζ ε τ ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]