Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια πέρασαν την λέξη Μακεδονία και τώρα θέτουν κόκκινες γραμμές για μακεδονικά εθνικά συμφέροντα, για τη γλώσσα και την εθνότητα


Η απραγία της Ντόρας

άνοιξε το κουτί της Πανδώρας


Ορίζουν ακόμη και την εξέλιξη της διαδικασίας των συναντήσεων με τον Νίμιτς οι Σκοπιανοί και θέτουν νέες απαιτήσεις, οι οποίες πλέον έχουν να κάνουν με «μακεδονικά συμφέροντα» και με την «μακεδονική γλώσσα και εθνότητα»!!!
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της «πιεστικής πολιτικής» που άσκησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ… Συνεχείς (ουσιαστικά) παραχωρήσεις στα αδικαιολόγητα και στερούμενα κάθε σοβαρότητας αιτήματα της Σκοπιανής πλευράς, έχουν οδηγήσει στο απροχώρητο και χωρίς άλλο «πισωπάτημα» τις εξελίξεις, τουλάχιστον από την Ελληνική πλευρά.

Το ότι οι Σκοπιανοί θέτουν «κόκκινες γραμμές» σε μία συζήτηση κατά την οποία η χώρα μας καλείται να «οπισθοχωρήσει» και να δώσει μέρος των κεκτημένων της, των δικαιωμάτων της, της ιστορίας της και του πολιτισμού της, αποτελεί μία ξεκάθαρη πρόκληση, που δυστυχώς δεν είναι η μοναδική των ημερών που διανύουμε.
Παρατηρώντας, πέρα από την προκλητικότητα των Σκοπιανών, τις ουσιαστικά ανύπαρκτες θέσεις της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, κυρίας Μπακογιάννη, διαπιστώνει με λύπη ο οποιοσδήποτε πως υπάρχει κάποιο είδος «φοβικού συνδρόμου», το οποίο ουσιαστικά και εμποδίζει την διαπραγματευτική πορεία προς τον αρχικό της στόχο: δηλαδή, την εξεύρεση και την από κοινού συναίνεση σε μία ονομασία της ΠΓΔΜ, τέτοια που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.
Όμως, η συνεχιζόμενη παρακολουθητική στάση της Ελληνίδας ΥΠΕΞ απέναντι στις συνεχώς μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες απαιτήσεις των Σκοπίων, έχει οδηγήσει στις εξελίξεις που δρομολογούνται σήμερα και που απέχουν πάρα πολύ από το αρχικό ζητούμενο, απαιτώντας ταυτόχρονα από την Ελληνική πλευρά την αναγνώριση της «Μακεδονίας» και παραχώρηση βασικών ιστορικά αποδεδειγμένων κεκτημένων στον Σκοπιανό συνομιλητή.
Αυτά βέβαια δεν έγιναν τυχαία, ούτε έγιναν με την «διπλωματική πειθώ» ή τα πειστήρια που έχουν κατατεθεί από πλευράς ΠΓΔΜ. Συνεπικουρούμενος ο Γκρούεφσκι από τον «μεγάλο φίλο», τις ΗΠΑ, έχει καταφέρει να ανατρέψει κάθε έννοια συζήτησης και στην ουσία η όλη διαδικασία μετατράπηκε σε μία εκβιαστική κατάσταση απέναντι στην Ελλάδα, η οποία απειλείται, εμμέσως πλην σαφώς, να αποδεχθεί τις ό,ποιες απαιτήσεις (έστω και εάν περιέχουν αλυτρωτικό περιεχόμενο εις βάρος της Ελλάδας), ειδάλλως θα… πιέσουν οι ΗΠΑ (με τον γνωστό διακριτικό τους τρόπο) για να προωθήσουν τα συμφέροντα των Σκοπίων…
Απορημένος, διάβασα την ειρωνική ερώτηση της κυρίας Μπακογιάννη προς τους Έλληνες βουλευτές «τώρα ανακαλύψατε ότι υπάρχουν παρεμβάσεις από την πλευρά των ΗΠΑ;» Και αναρωτήθηκα, εγώ ο φτωχός στο μυαλό, αφού το γνωρίζατε εσείς (τουλάχιστον) κυρία Μπακογιάννη, τι πράξατε προκειμένου να σταματήσετε αυτές τις παρεμβάσεις;
Και για να κλείσω, απλά θέλω να θυμίσω κάτι πολύ σημαντικό για την εξωτερική πολιτική, στην Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών: Η εξωτερική πολιτική ασκείται με το βάρος της πίεσης που μεταφέρει η οικονομική αλλά κυρίως η στρατιωτική δύναμη μίας χώρας… Έγινα κατανοητός;
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]